Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Чемпіонат Військового інституту з Бойової армійської системи

31 травня у Військовому інституті під керівництвом кафедри  фізичного виховання спеціальної фізичної підготовки і спорту вперше було проведено чемпіонат між факультетами з Бойової армійської системи.

Бойова армійська система (БАрС) містить основи фізичної підготовки, відпрацювання медичних навичок і комплекс тактико-спеціальних, рукопашних та стрілецьких видів підготовки.

До участі в чемпіонаті було залучено по дві команди з кожного факультету. Завдання полягало в подоланні смуги перешкод, що вимагала на кожному етапі відпрацювання базових вмінь з БАрС. Учасники мали проявити фізичну витривалість і спритність: показати навички правильного поводження зі зброєю, змоделювати тактичні прийоми та дії під час бою, виконати метання гранати й продемонструвати швидке транспортування пораненого з поля бою.

Суддівська колегія визначала переможців, покладаючись на швидкість і правильність виконання бойових елементів. Тому за результатами чемпіонату місця розподілились наступним чином:

1 місце ­– команда III-V курсів Військового факультету фінансів і права;

2 місце ­– команда III-V курсів Військового гуманітарно-лінгвістичного факультету;

3 місце зайняла команда І-ІІ курсів Військового факультету фінансів і права.

Зазначимо, що вивчення курсантами елементів системи БАрС надає можливість підготувати майбутнього офіцера-фахівця відповідного рівня, який фізично й психологічно готовий до виконання бойових завдань за призначенням.

 Курсант 316-ж Євгенія Пугач

Фотографії