Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституті закінчилися курси перепідготовки та підвищення кваліфікації офіцерів-психологів

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся випуск офіцерів-психологів військових частин та підрозділів Збройних Сил України. На базі кафедри військової психології та педагогіки слухачів курсів навчали діагностувати, та забезпечувати супровід особового складу у повсякденній діяльності. Також, офіцери–практики в ході занять знайомились з новими методиками та алгоритмами дій психолога в штатних та критичних ситуаціях.

Теорію проводили досвідченні викладачі кафедри інституту, а ось практику офіцери проходили на базі  Центру психотерапії та психосоматичних розладів Клінічної лікарні “Феофанія”. Своїм досвідом зі слухачами ділилися  лікарі Кароліна Калишенко та Ярослав Стовбург.

Після оцінки знань та складання іспитів усім психологам вручили свідоцтва та сертифікати про підвищення кваліфікації. На церемонію запросили свого колегу, психолога з багаторічним досвідом,  заступника начальника Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка з морально-психологічного забезпечення полковника Сергія Мотику. Усім випускниками Сергій Миколайович побажав міцного здоров’я та максимальної фахової реалізації.

–Люди, які прийняли рішення захищати Батьківщину, наше найбільше багатство. Ви, офіцери-психологи, повинні пам’ятати, що обставини  та ситуації в яких вони  часом опиняються, можуть по різному впливати на їх поведінку. Розібратися, вчасно підставити плече і простягнути руку допомоги – ось, ваша основна задача. 

Серед офіцерів на курсах навчались  і працівники Збройних Сил України. Тамара Василівна Микитенко працює у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна. Робота складна і відповідальна. Категорія підопічних - учнівська молодь із ще не повністю сформованою психікою. Для кадетів вона як мама. Поговорить, розрадить, підкаже як діяти у разі виникнення проблем.

-До ліцею вступають після дев’ятого класу. Зміна режиму, вимоги, новий колектив для багатьох це стресова ситуація. Як правильно вивести з неї дитину, чим допомогти – навчали на цих курсах. Вдячна за надану можливість попрактикуватись та поглибити теоретичні знання. Особливо сподобались  практичні заняття.

Начальник кафедри військової психології та педагогіки полковник Наталія Мась випускниками курсів задоволена, - Відчувалось, що люди підготовлені. З такою аудиторією працювати набагато цікавіше. Адже офіцери вже самі мають і досвід, і цікаві приклади, які ми обговорювали в ході наших занять. Нам потрібно акумулювати їх досвід і створити такий собі «генератор» псі-енергії, і за його допомогою вдосконалювати фах через практичну роботу.

Вітаємо усіх випускників із закінченням курсів та бажаємо подальших успіхів у непростій роботі.

Фотографії