Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Загальний з’їзд Центрів підтримки технологій та інновацій (TISC)

Нещодавно представники науково-дослідного центру ВІКНУ взяли участь у Першому загальному всеукраїнському з’їзді учасників проекту Центрів підтримки технологій та інновацій (Technology and Innovation Support Center – TISC), організований Національним офісом інтелектуальної власності.

TISC було створено в результаті підписання Меморандуму між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (WIPO) у 2018 році для консультування винахідників та інноваторів і надання доступу до патентної інформації.

Під час заходу відбулось пряме з’єднання зі штаб-квартирою Всесвітньої організації інтелектуальної власності у місті Женеві, Швейцарська Конфедерація.

Представники ВОІВ розповіли учасникам заходу про проекти та напрями підтримки інновацій, які здійснює організація. Алекс Рейхель, фахівець з питань промислової власності Відділу підтримки технологій та інновацій ВОІВ, провів детальну лекцію про основи патентного пошуку та роботи з патентними кваліфікаціями, а також, роботу з базою даних патентної інформації «Patentscope».

Маурер Матвей, акаунт-менеджер компанії «Minesoft» поділився досвідом роботи компанії та розповів про надзвичайно цікавий інноваційний інструмент патентної аналітики – PatBase. Крім того, учасники мали можливість побачити, як використовувати цей інструмент на практиці.

Окремо обговорювали можливості TISC як інструменту підтримки технологій та інновацій для закладів вищої освіти.

Фотографії