Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти військового інституту взяли участь у біговій програмі Олімпійського дня.

18 травня на Оболонській набережній відбулося спортивне свято з нагоди 125 річниці Міжнародного Олімпійського Комітету. Долучилися до такого масштабного свята й курсанти Військового інституту.

Спорт формує культуру оптимізму й бадьорості. Курсанти Військового інституту знають про це не з чуток, адже мають належний фізичний рівень підготовки. Завдяки сприянню кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки та спорту, курсанти не залишились осторонь святкування Олімпійського дня і мали нагодувзяти участь в одному з забігів.

Цьогорічна бігова програма була не аби як насичена і мала три різновиди дистанцій: для наймолодших учасників, любителів та професіоналів. Найбільш масовим став забіг на дистанцію Олімпійська миля. Курсантам випала можливість пробігти ці 1600 метрів стежками мальовничого парку «Наталка» разом з відомими спортсменами, олімпійськими чемпіонами й переможцями з різних видів спорту.

«Ця миля була не такою вже й складною, як спочатку здавалося,» - ділиться своїми враженнями курсантка Марина Рябенко – «Я фанатка активного способу життя і біг заміняє мені медитацію. Для мене не в новинку брати участь в подібних заходах. Вони потрібні. Подібні свята – це чудовий спосіб долучити до культури спорту якомога більше людей»

На фініші курсанти отримали медалі фінішерів і пам’ятні сувеніри, а також мали змогу позмагатися у конкурсах на влучність, точність та спритність з іншими учасниками свята.

курсант Євгенія Пугач

Фотографії