Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Університети України у світовому науковому просторі

16 травня 2019 року відбулась наукова дискусія «Університети України у світовому науковому просторі», присвячена розвитку науки у закладах вищої освіти. Захід проходив за підтримки Міністерства освіти і науки України та компанії Ельзевір.

До участі в дискусії були запрошені представники науково-дослідного центру ВІКНУ Кіра Горячева та Ольга Соколіна, які запропонували для обговорення актуальні для військової сфери питання, щодо вільного доступу науковців ВВНЗ до міжнародних наукометричних баз науково-технічної літератури для підтримки усіх аспектів наукових досліджень.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич повідомила про те, що кожен державний виш чи наукова установа зможе підключитися до Scopus та Web of Science за кошти бюджету – доступ забезпечать з 1 червня. А усі українські виші та наукові установи – незалежно від відомчого підпорядкування – отримають підключення до міжнародних баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету. Йдеться про державні та комунальні заклади.

Іноземні спікери розказали про основні тренди розвитку університетської науки в Європі та різних країнах світу, актуальні напрями досліджень, досвід роботи дослідницьких університетів, використання міжнародних рейтингів тощо. Це, зокрема, були Саїд Таха, віце-президент Elsevier; Юдіт Петерварі, менеджер збору даних QS Quacquarelli Symonds; Маркіс Аузінш, ректор Латвійського університету.

Фотографії