Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Безпека України очима науковців

"Головним завданням для Збройних сил України є припинення війни на Донбасі та повернення анексованого Криму!" - такими словами відкрили п`яту, всеукраїнську курсантсько-студентську науково-практичну конференцію на тему: "Національна безпека України: актуальні проблеми та шляхи їх вирішення".

Учасники конференції, а це близько двохсот студентів та курсантів військових та провідних цивільних вишів,   обмінялися думками з актуальних  проблем сьогодення у сфері Національної безпеки та оборони.

Своє бачення розв`язання складних питань під час роботи секції: "Морально-психологічного забезпечення службово-бойової діяльності військовослужбовців збройних формувань і правоохоронних органів" запропонували курсанти Військового інституту Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка  Володимир Чумак, Ілля  Герасимнюк та Марія  Чорнокозинська.

Делегати від ВІ КНУ зосередили увагу присутніх на обговоренні проекту нової Концепції морально – психологічного забезпечення сил оборони.

- Її розробка розпочалася ще у 2016 році.  Як показала практика,  саме моральний стан та психологічна підготовка воїнів відіграє вирішальну роль у послабленні воєнних загроз. Нам, майбутнім офіцерам-психологам, важливо сьогодні створити осучаснений інструментарій на основі якого в майбутньому буде реалізовуватись   виконання поставлених перед ними бойових задач",- наголосили учасники з ВІКНУ.

Курсант  Володимир Чумак нагадав, що перший  крок у розв`язанні цього непростого питання вже зроблено. А саме, 15 березня цього року, за ініціативи керівників структур морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України відбувся  оперативно-спеціальний збір. Фахівці  переймалися питаннями щодо вдосконалення патріотичного  виховання, організації та проведення заходів МПЗ, розробки схем соціальної підтримки воїнів та їх сімей.

Особисто я, на проект оновленої  Концепції покладаю великі надії. Чому? Тому що, це реальне осучаснення матеріально-технічної бази МПЗ, розробка новітніх методик та інноваційних технологій і, як наслідок, формування єдиної системи морально-психологічного забезпечення з інтеграцією до стандартів НАТО. А вже на її основі, ми, психологи-практики,  будемо впроваджувати заплановане  у життя- поділився сподіваннями  Володимир Чумак.  

 

Фотографії