Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Прекрасна мить весни

«Фотографія – то вираження прекрасного. Якби прекрасне не жило б в нас, то як би ми його пізнали»
Ернест Хаас

Фотографію не даремно вважають мистецтвом.  Розпізнати унікальне серед буденного, вхопити момент, передати почуття закарбованого в ній реальне диво. Фотографія дає можливість осмислення  самого кадру, змушує думати та відчувати, надихає на пошук прекрасного і вчить цінувати кожну унікальну мить нашого життя.

Фотовиставка із назвою «Феєрія весни» відкрилась у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. До курсантів завітав її автор, заслужений працівник соціальної сфери України, доктор психологічних наук генерал-майор запасу Віктор Алещенко.

40 цікавих робіт, оформлених у вигляді паспарту, запрошують глядача до чарівного світу, який оживає навколо нас. Найромантичніша пора року –  весна представлена в чарівних миттєвостях, які вдалося помітити автору. Особливий її настрій митець передає через яскраву кольорову гаму квітів, тварин, птахів. В одній з робіт посеред тендітних вербових котиків виринає фіалка, а позаду неї розпускається перший яблуневий цвіт. Фотографія ніби запрошує до себе у свій казковий світ кольорів та запахів.

Віктор Іванович, фотомистецтвом захопився ще у школі, і цю любов зберіг на все життя. Часті відрядження давали можливість знайомитись з унікальними краєвидами України. Про кожну фотографію може розказувати безкінечно довго. Пам’ятає дату та місце зйомки, а ще охоче ділиться спогадами про свою службу.

-Кожна моя фотографія, це своєрідний місточок між сьогоденням і тим часом коли я зробив її. Завдяки ним я можу пригадувати  запахи, звуки, людей які були поруч. Раджу Вам, не втрачати жодної миті, адже з них і складається наше життя – з такими словами звернувся до курсантів Віктор Іванович.

Окрім естетичної краси, варто придивитися до виставки, як до філософського твору митця про те, що кожна людина це невід’ємна частина природи та живе лише завдяки їй. Наш внутрішній світ це відображення зовнішнього, але щоб зрозуміти це варто лише одного разу зупинитися біля чогось звичного і в ньому розгледіти унікальне.

Відчуття спокою, гармонії в душі – саме такі настрої панують в оточенні фотографій, заквітчаних весняним подихом.  Тож нехай легкість весни, зображена на них, порине в душу кожного, хто матиме змогу споглядати їх!

Автор: Анна Макарчук
Фото: Євгена Тристана

Фотографії