Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

День відкритих можливостей

Вибір навчального закладу для майбутніх абітурієнтів - складна і відповідальна справа. Саме тому 11 травня у Військовому інституті Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка пройшов День відкритих дверей.

Майбутні абітурієнти отримали унікальну  нагоду дізнатися, що чекає їх у курсантському житті, та особисто поспілкуватися з наставниками й курсантами. Цьогорічні  випускники шкіл та спеціалізованих навчальних закладів разом з батьками  завітали до інституту. Приємно відзначити, що левова частка гостей не кияни. Були родини і з Дніпра та Вінниці, Львівської області, Черкас.

Заступник начальника військового інституту з навчальної роботи полковник Олег Прохоров розповів про умови та терміни подачі документів, звернув увагу  на  особливості навчання в інституті. Присутні змогли наживо поспілкуватися та поставити запитання начальникам кафедр та курсантам інституту, ознайомитися зі спеціальностями, на які проводиться набір. Оглянути матеріально-технічну базу, а також умови проживання та проведення дозвілля.

Серед гостей була і школярка Каріна. Дівчина  о 3-й ранку вийшла з дому у Вінниці, аби встигнути на потяг до Києва. Каріна вільно володіє німецькою та англійською мовами, бере активну участь у конкурсах від Малої академії наук. Нещодавно захистила працю на тему: «Міжнародний тероризм і Україна». Мріє вступити на спеціальність  «Міжнародні відносини».

- В першу чергу інститут для мене – це нові, великі перспективи. Багато цікавих  спеціальностей. Я захоплююсь історією та військовими конфліктами зокрема. Саме  батьки  порадили мені Ваш інститут, і я вирішила спробувати свої сили позмагатись за право у ньому навчатись, - розповідає дівчина.

А от хлопця з Ніжина цікавить лише право. Дмитра спокусив  історіями про Військовий інститут його друг. Тож він вирішив дізнатися більше і на власні очі побачити викладачів та поспілкуватись із ними:

- Я дуже багато дивився роликів про різні навчальні заклади. В інтернеті прочитав про міжнародну співпрацю із Вашим інститутом. Зацікавила програма   канадської Академії військової поліції. Як на мене спеціальність «Правоохоронна діяльність»  дуже перспективна.  Плюс у Вас гарні умови проживання, можливість займатись спортом та розвиватись як особистість.

Підполковник поліції Ірина сьогодні прийшла з чоловіком без дітей:

- Донька дуже хотіла прийти, але не змогла. Заняття у школі. Тут все чимось нагадує мій інститут. Вона хоче бути перекладачем. Так нам і заявила, що вступатиме тільки сюди,  і нікуди більше.

А для тих, хто сьогодні не зміг побувати на заході хочемо сказати: не засмучуйтесь. Пробуйте свої сили та будьте впевнені - якісне навчання та насичене курсантське життя Вам гарантовані!

З більш детальною інформацією щодо вступу у 2019 році можна ознайомитися на сайті Військового інституту у розділі «Вступнику». Удачі і чекаємо Вас цього літа.

Фотографії