Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

16 травня 2014 року пішов з життя наш бойовий побратим, кандидат військових наук, доцент, полковник у відставці ВАСЕЧКО СЕРГІЙ ВАСИЛЬОВИЧ

Васечко Сергій Васильович народився в м. Києві 31 березня 1956 року у сім’ї робітників.


Після закінчення школи у 1973 році Сергій Васильович вступає до Київського військового інженерного радіотехнічного училища протиповітряної оборони, яке закінчив 1978 року та був направлений для подальшого проходження служби до 138 радіотехнічної бригади ППО 19 дивізії протиповітряної оборони.


З 1986 по 1989 роки – слухач Військової командної академії ППО ім. Маршала Радянського Союзу Жукова Г.К. по завершенню якої був призначений до управління радіотехінчих військ 14 окремої армії протиповітряної оборони де прослужив до 1993 року.


У квітні 1986 року на українську землю прийшла біда – зірвався 4 енергоблок Чорнобильської АЕС і тут Сергій Васильович у складі багатьох інших добровольців брав участь у ліквідації наслідків аварії не шкодуючи власного здоров’я та сил.


Переломним моментом у житті Сергія Васильовича стало прийняття Присяги на вірність народу України, яку він склав 4 січня 1993 року.


З лютого 1993 року по грудень 2005 року полковник Васечко Сергій Васильович проходив службу та передавав свій безцінний досвід курсантам та офіцерам-слухачам у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Сергій Васильович пройшов славний шлях від викладача військової кафедри да начальника кафедри тактики та оперативного мистецтва.


Усі, хто знав Сергія Васильовича, любили і поважали його за чуйне ставлення до підлеглих та людей, велику душевну щедрість та військовий професіоналізм, мудрість і оптимізм.


У ці скорботні дні, командування Військового інституту та весь особовий склад, профбюро висловлюють щирі, глибокі співчуття рідним і близьким покійного.


Світля пам'ять про Сергія Васильовича Васечко назавжди збережеться у наших серцях.

 


Командування Військового інституту