Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Військові юристи долучились до створення проекту Національної стратегії України із захисту цивільного населення

Днями у Києві відбулась ІV Міжнародна конференція з питань цивільно-військового співробітництва на тему: “Комплексний підхід до інтеграції гендерних аспектів у діяльність сектору безпеки та оборони України”.

Захід організовано Управлінням цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України спільно з міжнародною гуманітарною організацією Центр захисту цивільних осіб в умовах конфлікту (CIVIC) та присвячено визначенню проблем і викликів, обміну передовим досвідом щодо інтегрування гендерних аспектів у діяльність сектору безпеки і оборони, а також зміцнення спроможності сектору безпеки та оборони України забезпечувати ефективний захист цивільного населення.

У конференції взяли участь Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, керівництво Генерального штабу Збройних Сил України, представники Європейського Союзу, Організації Об’єднаних Націй, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, ОБСЄ, представники міжнародних, громадських, неурядових організацій, центральних і місцевих органів виконавчої влади та силових відомств. Провідні військові експерти у сфері цивільно-військового співробітництва країн-членів НАТО.

Військовий інститут на цьому заході представляв професор кафедри правового забезпечення військового факультету фінансів і права полковник юстиції Олег Гущин, який бере участь в ініціативі Збройних Сил із запровадження Національної стратегії України із захисту цивільного населення під час збройних конфліктів та є автором її концепції. Високоповажні представники міжнародних організацій окремо відмітили створення проекту зазначеної Національної стратегії, її якість та наближення її змісту до новітніх програмних документів НАТО, США та інших провідних країн світу.  

Євгеній Тристан
кафедра військової журналістики  

 

Фотографії