Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Нещодавно курсанти Військового інституту КНУ ім. Тараса Шевченка відвідали Холодний Яр та вшанували героїв всенародного повстання, яке почалося у квітні 1919 р.

Розпочався захід з покладання квітів до пам`ятників героям Холодного Яру, поручнику Юрієві  Горліс-Горському та родині Чучупакаків у селі Мельники.

Потім учасники заходу вирушили до Мотронинського монастиря,  де спостерігали за дійством  освячення зброї, куди з`їхались усі справжні воїни та козаки з різних куточків України. Пізніше всі охочі завітали на  відкриття пам`ятника 93 Омбр, яка минулого року отримала почесне найменування "Холодний Яр". Ця легендарна бригада брала участь в боях за такі населенні пункти як: Первомайськ, Піски, Авдіївка та Карлівка. Вона брала участь в обороні Донецького аеропорту, за що її бійці були названі ЗМІ «кіборгами». За час російсько-української війни бригада «Холодний Яр» втратила 235 чоловік. На заході був присутній  командир цієї легендарної  бригади -  полковник Клочков, який наголосив, що Збройні Сили України єдині та не роздільні і нам потрібно стати на захист своїх кордонів, виконати свій Конституційний обов`язок. Організатори надали слово  нашому курсанту  3 курсу -  Заводюку Ігору. Хлопець, у своїй промові висловив вдячність бригаді за те, що вона весь цей час мужньо захищає наш спокій і не дає ворогові загарбати землі, які йому не належать.

Після церемонії відкриття меморіального знаку колона вирушила до Хутора Буди, де всіх охочих чекав ярмарок майстрів і книжковий ярмарок, літературно-музична сцена та окраса Холодного Яру - тисячолітній дуб Максима Залізняка.

Потім на курсантів чекав козацький обід у самому Холодному Яру. Всі отримали змогу  покуштувати справжній  козацький куліш та посмакувати юшки з риби.

Під час переїзду до місця проведення заходу відбувався семінар, на якому розповідалася історія цього величного місця та особливості даної екскурсії. На ньому відзначилася курсант 1 курсу -  Громова Юлія, яка підготувала пізнавальний виступ та розповіла про Самоуправління Холодноярської республіки.

Фотографії