Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Пам'ятаємо минуле заради майбутнього

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) проходять святкові заходи з нагоди 69-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.


Напередодні було проведено: представниками громадських організацій ВІКНУ (Курсантської ради, Ради сержантів та Ради ветеранів) відвідання ветеранів Великої Вітчизняної війни, бесіди з учнями загальноосвітніх шкіл військово-патріотичного спрямування, впорядкування поховань учасників Великої Вітчизняної війни, науковців та викладачів університету, що знаходяться на території Лук’янівського державного історико-меморіального заповідника, Байкового та Берковецького кладовищ, Меморіалу в Кончі-Заспі.


08.05.14 святкові заходи розпочалися з урочистого мітингу особового складу, на якому виступили:  начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін, заступник начальника Військового інституту з навчальної роботи полковник В’ячеслав Кирик, ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій генерал-майор у відставці Олександр Журавель, Голова ради ветеранів Військового інституту полковник запасу Микола Дорохов та голова Курсантської ради курсант Роман Пахальчук.


Після покладання квітів до Пам’ятного знака працівникам університету – бойовим і трудовим учасникам війни, особовий склад перемістився до актової зали ВІКНУ, де відбувся  тематичний ранок: «Вони воювали за Батьківщину». Присутні мали можливість ознайомитись зі змістом картинної галереї «Українці – герої у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», прослухати розповідь учасника бойових дій полковника у відставці Миколи Новикова «Це не викреслити з пам’яті», виступи заступника начальника ВІКНУ по роботі з особовим складом полковника Віктора Уліча, старшого наукового співробітника науково-дослідного центру Сергія Слободяна, офіцера відділення по роботі з особовим складом капітана Олега Домбровського та переглянути відеофільм «Олексій Берест – герой-прапороносець».


– Заходи, які ми проводимо у ці святкові дні, – це не тільки данина пам’яті тим, хто свято й до кінця виконав свій обов’язок,  – зазначив полковник Віктор Уліч. – Це можливість для всіх нас краще зрозуміти до яких жахливих наслідків може привести війна та зробити все, щоб її не було на нашій святій землі.


По завершенню тематичного ранку, за участю курсантів, офіцерів,  військового оркестру Військового інституту та представників Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим у роки Великої Вітчизняної війни.


09.05.14 планується участь особового складу ВІКНУ у покладанні квітів до Пам’ятного знака студентам, викладачам та працівникам університету, загиблим у боях Великої Вітчизняної війни (головний корпус університету), загальнодержавних заходах, які відбудуться біля Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років» та забезпеченні святкового салюту на честь Дня Перемоги.

Фотографії