Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

День українського добровольця. Зустріч із Всеволодом Стеблюком

До Дня українського добровольця в Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбулася зустріч із Всеволодом Стеблюком (позивний – «Айболіт») – добровольцем, військовим лікарем на Сході України, учасником боїв під Іловайськом, автором автобіографічної книги «Синдром АТО. Нотатки ”Айболіта”», Народним героєм України.

Шлях добровольця заслужений лікар та професор Всеволод Стеблюк розпочав ще з Майдану. З початком російської агресії став одним із перших на захист Батьківщини. Він, не роздумуючи, вступив до лав новоствореного батальйону «Миротворець».

Під час зустрічі військовий лікар поділився спогадами про те, як разом із побратимами брав участь у боях за Слов`янськ, Попасну, Торецьк, Майорське та Зайцеве Донецької області.

У затишній музейній атмосфері Всеволод Стеблюк морально налаштувався та продемонстрував менш відомі свої таланти. У 2017 р. він став лауреатом фестивалю «Пісні, народжені в АТО». Отож, подарував гостям пісню у власному виконанні та відеокліп до однієї з його композицій.

Зустріч була сповнена сюрпризів та несподіванок.

Фотографії