Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Про дотримання права збройних конфліктів та документування воєнних злочинів – майбутнім військовим правоохоронцям

До Військового інституту завітали представники гуманітарних правозахисних організацій Geneva Call та Truth Hounds, які провели заняття зі слухачами курсів підвищення кваліфікації та курсантами, що навчаються за спеціалізацією «Правоохоронна діяльність у Збройних Силах України».

Представник Geneva Call В’ячеслав Раєвський ознайомив учасників заходу з актуальними питаннями дотримання права збройних конфліктів, захистом цивільного населення та основними напрямами діяльності гуманітарних організацій на Сході України.

Спікер організації Truth Hounds Роман Авраменко розповів про особливості виявлення, фіксування та документування воєнних злочинів, скоєних агресором, а також підкреслив важливість ефективності збору доказів для подальшого їх направлення до Міжнародного Кримінального Суду, участь в цьому процесі військових правоохоронців.

Курсанти та слухачі – майбутні офіцери Військової служби правопорядку у Збройних Силах України оплесками подякували гостям за цікаві заняття та висловили зацікавленість у подальших навчальних і тренувальних заходах з питань дотримання права збройних конфліктів, недопущення скоєння воєнних злочинів та підвищення рівня правопорядку у Збройних Силах України.  

Фотографії