Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

На шляху до академічної мобільності

Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка вперше серед військових навчальних закладів Збройних Сил України в рамках програми ЄС Еразмус+ підписав угоду про академічну мобільність з вищим військовим навчальним закладом країни-члена НАТО. Цим навчальним закладом став Оборонно-штабний коледж імені Георгія Раковского (Болгарія).

Підписана двостороння угода передбачає обмін курсантами, викладачами та ад’юнктами за наступними напрямками: політологія, правознавство, психологія, військові науки та оборона. Тривалість навчання для курсантів буде варіюватися від 2 до 5 місяців залежно від обраного напрямку. Для викладачів та науковців передбачені короткотривалі стажування строком до 2 тижнів.

Угодою також передбачено відповідні стажування та навчання для курсантів та викладачів Оборонно-штабного коледжу імені Георгія Раковского у Військовому інституті.

Підписана угода стала завершальним етапом доволі складного та довготривалого процесу узгодження навчальних планів з підготовки військових фахівців відповідно до вимог країн-членів НАТО. На сьогоднішній день ми можемо з впевненістю сказати, що навчальні програми з підготовки військових фахівців за цими спеціальностями сумісні з навчальними програмами країн-членів НАТО.

Ця угода дозволить відкрити кардинально новий вимір у якості підготовки військових фахівців та створити необхідні передумови для майбутнього вступу України до НАТО.