Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти Військового інституту відвідали Зал пам`яті захисників України

Зала пам’яті захисників України розташована на території Міністерства Оборони України. У округлому, без жодного кута приміщенні, розміщені 2532 меморіальні таблички з прізвищами військовослужбовців Збройних Сил України, що загинули протягом 1992-2018 років.

Окремо, як і в історії країни, так і в пам’ятній Залі, позначені події збройного конфлікту на Сході України. Імена полеглих під час протистояння російській агресії вписані у Книгу пам’яті, що розташована в центрі приміщення.

Кожна сторінка цієї книги відповідає календарній даті. 365 днів, стільки ж розворотів і лише 32 з них білі, чисті, не заповнені. Лише 32 дні на рік.

Сьогодні, разом з керівним складом Міністерства Оборони, вшанували пам’ять загиблих воїнів і курсанти ВІКНУ.

Щоранку, під склепінням зали, лунають імена тих, хто в цей день віддав життя за суверенітет та незалежність нашої держави. Співзвучний з ними Дзвон Пам’яті, який завершує щоденну церемонію скорботним підсумком кількості полеглих у цю дату.

18 жовтня він прозвучав тричі...

Солдати ПОЛУЛЯХ Сергій Володимирович та РОВНИЙ Олександр Олександрович, матрос ЗАХАРОВ Дмитро Андрійович - їх імена навіки викарбувались в сучасній історії.

«Повік не забудемо подвиги Героїв, які віддали свої життя за майбутнє нашої країни! Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну!», - кожен день линуть ці слова проста неба, крізь вітражний знак Збройних Сил України до тих, хто назавжди залишився вірним присязі, народові, своїй країні.

курсант 316ж групи
Валерія Кротченко

Фотографії