Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ПЕРШОКУРСНИКИ ВІЙСЬКОВОГО ІНСТИТУТУ СКЛАЛИ ВІЙСЬКОВУ ПРИСЯГУ НА ВІРНІСТЬ УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДОВІ

Нещодавно вони залишили шкільні стіни та обирали свій шлях на майбутнє, а нині роблять перші свідомі кроки у військове життя.

Сьогодні більше ніж для 200 курсантів відбувся урочистий ритуал складання військової присяги на вірність українському народові.

Важливій події передував курс первинної військово-професійної підготовки на базі 169 навчального центру «Десна», де кожен мав змогу ще раз переконатись у досконалості вибору життєвого та професійного шляху.

Привітав курсантів першого курсу начальник Військового інституту генерал-майор Ігор Толок, Голова Голосіївської районної державної адміністрації м. Києва Наталія Бондар та інші високоповажні гості.

Також від імені керівництва університету до першокурсників звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат філологічних наук, професор Петро Бех, який зазначив:

Сьогодні дуже памятний день для Вас, адже в університетську родину вливаються тисячі студентів і курсантів. Я хочу побажати Вам міцного здоровя, мирного неба, успіхів у особистому житті  та всього найкращого.

Такі різні, але об’єднані єдиною метою бути вірними Батьківщині за будь-яких умов і обставин. У військовому однострої, виглядають значно дорослішими за своїх цивільних однолітків. Та після закінчення офіційної частини посміхаються батькам з дитячою щирістю.

Серед першокурсників сьогодні й військовослужбовці з бойовим досвідом. Курсант Віталій Білобородов наполегливо йшов до своєї мети.

Я вступав до цього інституту одразу після військового ліцею, ще у 2016 році, тоді не вийшло, тож пішов служити за контрактом, але за цей час бажання не зникло і сьогодні я курсант ВІКНУ.

Висловлюємо впевненість, що молоде поповнення Військового інституту стане гідною зміною старшокурсникам.

Курсант Валерія Кротченко
Кафедра військової журналістики

Фотографії