Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

День ветерана у Військовому інституті

З метою посилення уваги до потреб і проблем старшого покоління, забезпечення належного та гідного соціального захисту ветеранів, при підтримці ініціативи громадських ветеранських організацій 24-го вересня 2004-го року Указом Президента України № 1135/2004 був встановлений національний український «День ветерана», який відзначається щорічно 1-го жовтня.

Цією інформацією відкрив урочисте зібрання заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення –  начальник відділу морально-психологічного забезпечення полковник Мотика С.М.

 Він розповів про  значну  роль ветеранів в навчально-виховному процесі інституту  та національно-патріотичному вихованні студентів і курсантів, а також представив гостей.

Серед них - учасник Другої світовий війни полковник у відставці Папушин Павло Андрійович, який 17 років був начальником військової кафедри нашого університету. У серпні цього року від відзначив 90 річний ювілей. Під його керівництвом будувався навчальний корпус тоді ще військової кафедри, організовувався навчальний процес із студентами університету.

У своєму виступі Павло Андрійович зворушливо наводив факти із своєї біографії: важке дитинство, служба в армії на різних посадах, складні відрядження в інші держави, відродження військової кафедри.

Голова Ради ветеранів інституту полковник у відставці Дорохов М.С.  розповів про організацію ветеранів та їх вклад в становлення та розвиток Військового інституту та виховання курсантів.

У Військовому інституті працює значна когорта ветеранів. Серед них – 13 учасників  бойових дій в Афганістані і на території інших держав, 9 - учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, ветерани військової служби. У 6-ті ветеранів – сини, що брали участь у бойових діях в АТО.

Більш ніж 40 років проходили службу і працюють в інституті полковники у відставці Абрамян О.В.,  Дем’янюк О.С., Ліпунов В.Є., Сидоров Ю.Т., ветеран праці Гавріш М.С. та багато інших. 

Ветеранська організація інституту поповнилася молодими ветеранами війни – учасниками бойових дій в АТО, які не тільки продовжили традиції старших поколінь, але і створили свої в боях за територіальну цілісність України на Сході держави.

Наказом начальника Військового інституту ветеранам оголошено подяки та нагороджено грамотами.

Колектив художньої самодіяльності піснями привітав ветеранів з їх Днем.

Керівництво Військового інституту приєднується до привітань на адресу ветеранів, за плечима яких багаторічна і старанна військова служба і праця,  заслуги і досвід, який необхідний нашому суспільству  в складний для держави час.

Голова Рада ветеранів Військового інституту
полковник  у відставці Дорохов Микола Сергійович

Фотографії