Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Офіцери структур морально-психологічного забезпечення підвищили кваліфікацію у ВІКНУ

У Військовому інституті Київського національного університеті імені Тараса Шевченка завершились тритижневі курси підвищення кваліфікації офіцерів структур морально-психологічного забезпечення частин і підрозділів Збройних Сил України. Заняття проводились за змістовими модулями: морально-психологічне забезпечення підготовки та застосування частин та підрозділів ЗС України; методика формування стресостійкості військовослужбовців.

Більше 70 відсотків навчальних занять проведено методом групових вправ та тренінгів. До проведення занять поряд з науково-педагогічними та науковими працівниками Військового інституту та факультету психології університету були запрошені фахівці в галузі психології різних наукових установ та громадських організацій.

Тренінг з надання першої психологічної допомоги провів фахівець Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України полковник Юрій Спицький. Своїми новими науковими напрацюваннями за напрямом морально-психологічне забезпечення і психологічна робота поділилися науковці Науково-дослідного центру гуманітарних проблем Збройних Сил України на чолі з керівником центру полковником Назимом Агаєвим.

Вже не вперше проводили заняття у ВІКНУ фахівці-психологи громадських організацій «Ліга офіцерів» (Родіон Григорян та Олександр Литвинов), «Психологічна кризова служба» (Віра Шевченко, Надія Голембієвська), «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» (Катерина Проноза).

Зустрілись з офіцерами курсів та передали свої знання відомий вчений-медик, засновник українського центру психофізичної реабілітації військовослужбовців, учасник бойових дій, заступник начальника Української військово-медичної академії полковник медичної служби Всеволод Стеблюк, військовий капелан, науковець і громадський діяч Андрій Зелінський, психотерапевт, фахівець з тілесно-орієнтованої терапії Андрю Флешель.

Був виділений час і для тренінгових навчань з тактичної медицини, які провели інструктори 44 Навчального центру.

В останній день занять за результатами складання комплексного екзамену заступник начальника Військового інституту з навчальної роботи полковник Вячеслав Кирик та начальник військового гуманітарно-лінгвістичного факультету полковник Юрій Дуліч вручили офіцерам свідоцтва про закінчення курсів державного зразка з логотипом Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Навчальний відділ ВІКНУ

Фотографії