Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У ВІЙСЬКОВОМУ ІНСТИТУТІ ВІДБУЛИСЬ УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З НАГОДИ ДНЯ ЗНАНЬ ТА ВРУЧЕННЯ СВІДОЦТВ ПРО ЗАКІНЧЕННЯ КУРСІВ ПЕРЕПІДГОТОВКИ МОБІЛІЗОВАНИМИ ОФІЦЕРАМИ

Сьогодні, 1 вересня 2015 року розпочався новий етап у житті Військового інституту: студенти першокурсники отримали студентські квитки Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а мобілізованим офіцерам, які проходили курси перепідготовки було вручено Свідоцтва про їх закінчення.

Привітати курсантів з нагоди Дня знань та випускників курсів перепідготовки прибули заступник директора Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України Володимир Мартинюк, від науково-педагогічних працівників Київського національного університету імені Тараса Шевченка – доцент кафедри історії, кандидат історичних наук Олексій Вербовий, а також представники органів громадського самоврядування Військового інституту.

По праву, отримати першими студентські квитки з рук представника Міністерства оборони України стали учасники антитерористичної операції, які своєю ратною працею, словом та ділом заслужили бути курсантами Шевченкового Університету – кузні еліти української нації.

- Високо несіть честі і гідність військовослужбовця Збройних Сил України, свято шануйте ратні подвиги старших поколінь, рівняйтесь на сучасних Героїв України, учіться у них мужності та любові до Батьківщини, - звернувся до курсантів та випускників від імені Міністра оборони України Володимир Мартинюк.

З мудрими словами настанови до курсантів звернувся Голова Ради ветеранів навчального закладу полковник запасу Микола Дорохов. Звертаючись до учасників АТО Микола Сергійович зазначив, що їхній бойовий досвід безцінний тому дуже важливе опанування теорії, історії, психології, педагогіки і інших дисциплін аби досягнути найвищих вершин військової кар’єри. Звернувся ветеран і до мобілізованих офіцерів.

- На лівому фланзі стоять мобілізовані офіцери призвані із запасу, насправді – це люди Правофлангові. Вони, через деякий час будуть йти на фронт і захищати територіальну цілісність нашої держави. Шановні офіцери, Ви перегорнули свою нову сторінку у власному житті і, можливо, докорінно зміниться Ваша доля. Ми побажаємо Вам всіляких успіхів, щоб ви повернулися до дому живими і здоровими, - зазначив у своєму виступі Микола Дорохов.

Підсумував виступаючих один з найкращих випускників курсів перепідготовки, учасник бойових дій, підполковник Геннадій Шеремет, який подякував всьому науково-педагогічному складу Університету та командуванню Військового інституту за якісну організацію навчання та висловив сподівання, що всі випускники гідно витримають усі випробування, які на них очікують протягом служби у Збройних Силах України.

Після проходження урочистим маршем курсантам та усім присутнім у строю в рамках уроку мужності було прочитано першу лекцію на тему: “Історія та сучасність Київського національного університету імені Тараса Шевченка”, яку провів кандидат історичних наук історичного факультету Олексій Вербовий. Виступаючий розповів про минуле, сьогодення та майбутнє найкращого ВНЗ України, навів багато цікавих та яскравих фактів з його життя.

Фотографії