Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти першого курсу спеціальності “Соціальна робота” отримали досвід від фахівців соціального супроводу та професійних психологів

В рамках співпраці з замовником на підготовку військових фахівців відбулася чергова зустріч курсантів першого курсу спеціальності “Соціальна робота” з начальником відділу по роботі з сім'ями управління соціального супроводу Головного управління МПЗ ЗС України полковником Станіславом Куцом та кандидатом психологічних наук, старшим науковим співробітником Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, директором ГО «Громадський рух «Жіноча Сила України» Наталією Умеренковою Наталія Умеренкова.

 

Курсанти отримали нові знання щодо порядку організації належної роботи з сім'ями військовослужбовців у військових частинах та наданню психосоціальної підтримки їх сімей, на різних етапах проходження ними військової служби, що є актуальним в умовах сьогодення.

 

“Сім’ї військовослужбовців є особливим типом сімей нашого суспільства. Для пристосування до вимог військового життя потрібна взаємна прихильність та компетентність, які багатьом цивільним сім’ям ніколи не доведеться демонструвати. Тому посадові особи військової частини повинні забезпечувати соціальну підтримку таких сімей з урахуванням набутого національного досвіду та  принципів, які застосовуються в арміях країн НАТО”, - зазначив полковник Станіслав Куц.

 

Також фахівці розповіли про ефективне подолання викликів щоденного життя в контексті військової служби. Курсанти отримали корисну інформацію, яка їм стане в нагоді у подальшому навчанні та під час проходження військової служби.

Фотографії