Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Вітання начальника Військового інституту з нагоди Дня військового журналіста України

16 лютого в Україні вшановують пам'ять та відзначаються кращих військових журналістів, прес-офіцерів, офіцерів зв’язків з громадськістю. 

Військові журналісти – це сучасні документалісти військової історії України. Герої інформаційного фронту. Вони знаходяться пліч-о-пліч з військовослужбовцями усіх родів та видів військ на передніх лініях оборони та в тилу.  Інформація, фото, відео, факти та події, задокументовані ними, уже вписані в новітню історію. 

ВІКНУ – єдиний вищий військовий навчальний заклад в Україні, який готує спеціалістів за таким фахом – професійних та універсальних військових журналістів.  

З початком повномасштабного вторгнення, багато цивільних журналістів змінили свій фах на військовий і вступили до лав сил безпеки та оборони України в різноманітні структури та підрозділи, так само, доповнюючи ряди військових журналістів.  

Ми маємо пам’ятати, завдяки кому знаємо правду, та якою вартісною буває її ціна. Військові журналісти часто ризикують, а іноді і жертвують своїм життям, аби зняти саме той кадр, який може змінити хід історії і відкрити очі суспільству. 

Від самого початку повномасштабної війни, завдяки військовим журналістам вдалося зафіксувати важливі факти, страшенні жахіття, події, емоції та обличчя людей, які у цей нелегкий час пишуть історію нашої країни і нашої героїчної боротьби.

Зичу якнайшвидшої Перемоги! Сил і стійкості, натхнення і непохитної віри! Вічна пам'ять полеглим…