Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Практичне використання сучасної системи моделювання бойових дій «Lasertag» при виконанні тактичних завдань курсантами ВІКНУ

Серед цілої низки новітніх методів підготовки курсантів Військового інституту слід відмітити використання сучасної системи моделювання бойових дій «Lasertag», робота якої полягає на застосуванні лазерного випромінювання й датчиків, що розташовані на озброєнні та екіпіруванні курсантів. При виконанні тактичних завдань кожне влучання лазерного проміння маркується відповідним сигналом. 

Таким чином майбутні офіцери вчаться правильно переміщуватись на полі бою, вести прицільний вогонь, відпрацьовувати патрулювання місцевості, правильно реагувати на засідку, розгортатися в бойовий порядок, переслідувати і знищувати противника тощо. Це дозволяє курсантам відчути атмосферу бойових дій, розвивати тактичні навички, командну співпрацю та стратегічне мислення. Тобто імітаційна модель дає можливість тим, хто навчається, по-справжньому відчути обстановку, що може бути характерна для того чи іншого виду бойових дій.

Такий метод навчання – це не лише один із способів навчання, але й можливість розвивати навички, які в майбутньому знадобляться під час служби в ЗС України та інших силових структурах.

 

Фотографії