Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти шанують пам’ятьТараса Шевченка

  Курсанти та офіцери Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка вшанували пам'ять поета на Тарасовій горі у Каневі з нагоди 160-річчя з моменту перепоховання митця. "Ми пишаємось тим, що навчаємось в навчальному закладі, що названий на честь великого українського поета, і не маємо права забувати про такі важливі події для історії нашого інституту та країни в цілому", - розповів курсант Ілля Лук’янчук. 

  В заходах брали участь поетеса, громадська діячка, Заслужена працівниця культури України Зоя Ружин та науковець, відомий декламатор - Михайло Орлюк. 

  Дорогою до Канева, за традицією, Зоя Володимирівна плела пам’ятний вінок, який курсанти поклали на могилу Тараса Шевченка. 

  «Я вважаю, що ці вінки символізують і любов, і вдячність не тільки України, а всього прогресивного людства,  світочам української нації, що пішли у вічність, залишивши нам  великі здобутки, без яких неможливе формування особистості», - зауважила пані Ружин. 

  На Тарасовій горі курсанти почули декламування віршів Тараса Шевченка у виконанні Михайла Орлюка та його поради молоді. 

  «В «Кобзарі» закодована сутність українського духу. Аби її розкодувати – читайте твори великого Тараса. Пам’ятайте настанову Тараса Шевченка : «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь...». Вона має супроводжувати увесь ваш життєвий шлях», - радить Михайло Андрійович.

  Відбулася пам’ятна хода та покладання квітів до монументу поета в парку Тараса Шевченка. За участі курсантів відбулися заходи щодо вшанування пам’яті митця.

  «Мені було дуже приємно, що саме мені випала така честь – бути присутньою на важливому заході не лише для Університету, а й для країни. Це серйозна подія, на яку завітало дуже багато людей, що пам’ятають та шанують пам’ять Тараса Шевченка», - розповідає Ольга Булатова.

  Культура вшанування пам’яті Тараса Шевченка жива і розвивається. Сьогодні продовжують з'являтися пам’ятки, названі його ім’ям.

 

Фотографії