Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

“Мені сорочку мама вишивала, неначе долю хрестиком вела…” 

  День вишиванки сьогодні святкують по всьому світові. На честь цього свята курсанти влаштували проєкт "Для мене вишиванка це —..." в рамках якого опитали колектив Військового інституту.

 

  Олена Лаба:"Це завжди святково і особливо. Людина у вишиванці не буває сумною. На обличчі завжди посмішка, а в очах — гордість. Вишиванка — це символ самоідентифікації і привід для гордості. Байдуже, що доповнює лук у вишиванці — джинси, кросівки… Це завжди стильно і яскраво. І звісно, для мене вишиванка — це ідеальне вбрання для найважливіших подій у житті."

 

  Ольга Соколіна: "Її люблять і одягають в усьому світі. А ми, українці, носимо вишиванку з особливою любов'ю та гордістю. Для кожного з нас це не просто одяг, — це символ сили і краси нашого народу. Це наша душа"

 

  Лілія Гончарук: "У моєму гардеробі є декілька вишитих сорочок та сукня. Вишиванка для мене це не тільки національне вбрання, яке одягають на урочисті події, це символ патріотизму, демонстрація вірності українським традиціям. І, звісно ж, це красиво!"

 

  Тетяна Біла :"Для мене, як і для кожного свідомого українця, День вишиванки є особливим днем, але не з тієї причини, що в цей день я одягаю вишиту сорочку. Саме цього дня я відчуваю велику радість, що маємо можливість створювати і носити вишиті сорочки на своїй землі. Знаючи історію нашого народу, дуже шаную цей великий привілей. Прагну, аби ми зберегли його для наступних поколінь не лише як нашу культурну цінність, а й в пам’ять про тих, хто відстоюючи своє право носити вишиту сорочку"

 

  Сергій Сірий:" Для мене вишиванка - це символ моєї країни, моєї Батьківщини. Любов до вишиванки мені привила моя мати, тому для мене це ще й символ сім'ї та любові."

 

 

  Дійсно, вишиванка - це символ нашої країни, сім'ї та любові. Багато українців Західної України носять її кожного дня, підбираючи різні стилі, а інші вдягають її лише на святкові події, весілля та традиційні свята. Вишиванка єднає українців, нагадуючи про наших предків та традиції.

Фотографії