Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Представники Військового інституту Київського національного університету представили Україну на «Варшавському кіберсамміті»

 

Днями у Республіці Польща відбулась міжнародна конференція з безпеки «Варшавський кіберсамміт», яку проведено на базі Університету воєнних досліджень – найвищого воєнного навчального закладу держави. Захід, організований Національним центром кібербезпеки під патронатом Міністерства національної оборони Республіки Польща, став майданчиком для обговорення актуальних питань забезпечення кібернетичної та інформаційної безпеки в сучасному світі. До участі у конференції долучились представники безпекових та оборонних інституцій, а також наукових кіл держав-учасників Північноатлантичного Альянсу, штаб-квартири НАТО, України та Грузії. Нашу державу представив професор кафедри правового забезпечення Військового інституту Олег Гущин.
  «Моя доповідь відбулась у рамках юридичної панелі саміту, присвяченої правовим аспектам інформаційного і кібернетичного протиборства та застосування штучного інтелекту під час бойових дій. Я поінформував учасників заходу про особливості інформаційного впливу Росії на Україну та інші держави, реагування на появу новітніх методів та засобів війни (відомих як «некінетична зброя»), а також зусиль з підвищення обороноздатності, що їх докладає наша держава», – розповідає Олег Гущин, – «було приємно спостерігати, наскільки високим є рівень обізнаності учасників саміту у всіх аспектах Російсько-Українського конфлікту, а також побачити їхнє розуміння у необхідності ефективних засобів і методів протистояння гібридній агресії».

Фотографії