Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти військового інституту Київського Національного університету взяли участь у вшануванні пам’яті учасників радянсько-української війни 1920 років, а саме звільнення міста Києва від більшовиків у травні 1920 року

  До заходу були залучені фахівці інституту національної пам'яті та ветерани АТО та ООС.

  Вшанування відбулося біля пам’ятника «Старшинам армії УНР- уродженцям Києва», прозвучала військова сальва на честь українсько-польського союзу зброї, яку виконали військово-історичні реконструктори в одностроях Армії УНР та Війська Польського.

  Співробітник Інституту національної пам'яті Павло Подобєд, розповів що українці разом із західними союзниками ще сто років тому "були щитом Європи від російського варварства, російських більшовиків, які прагнули встановити світову революцію, утвердити панування більшовиків як на українських територіях, так і в Угорщині, Польщі й далі на захід".

  Також ветеран війни на Сході Ігор Дерман наголосив, що пам’ятаючи минуле, ми стаємо розумнішими та будуємо наше майбутнє. 

  Продовжили урочистості на Байковому кладовищі біля могили польських солдатів. Там прозвучали гімни України та Польщі та військова сальва.                                                                                                  

Соломія Резнік

Фотографії