Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Команда курсантів-юристів нашого Військового інституту здобула першість у міжнародних змаганнях «Право збройних конфліктів» серед 18 країн-учасників НАТО

З 22 по 25 березня курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка брали участь у міжнародних змаганнях серед юристів «Право збройних конфліктів», що проходили в онлайн-форматі на базі Міжнародного інституту гуманітарного права в місті Сан-Ремо, Італія.

Мета даного заходу передбачала обмін досвідом у галузі збройних конфліктів та застосування права збройних конфліктів у багатонаціональних операціях. Вперше представникам Збройних Сил України вдалося здобути першість, а відтак і гідно представити нашу державу іноземній спільноті. Курсанти навчальних груп Андрій Корольов, Михайло Триус та Андрій Ярема вдало виходили із кризових ситуацій та надавали слушні поради координаторам, які знаходилися на онлайн-зв’язку в США. Куратор команди викладач кафедри правового забезпечення полковник юстиції Олег Гущин зазначив, що саме ці хлопці пройшли конкурсний відбір щодо знань англійської мови та норм міжнародного гуманітарного права.

Протягом трьох днів напруженої роботи учасники змагалися за найкращий результат. Курсантам ВІКНУ довелося працювати з іноземними колегами з 18 країн-учасників НАТО. Спільно вони обговорювали застосування норм міжнародного гуманітарного права, а також шукали можливі варіанти дій у різноманітних практичних завданнях. Учасники були поділені на так звані синдикати. Команда Військового інституту входила до синдикату разом з командами Вестпоїнту та Академії Берегової Охорони (США).

«Дуже приємно усвідомлювати те, що ми зайняли перше місце, при цьому беручи участь вперше. Хочу подякувати насамперед своєму викладачу, полковнику Олегу Гущину, який допомагав у деяких питаннях, своїй команді, з якою я йшов до перемоги та всім тим, хто підтримував нас. У наступному році обовязково ще раз випробую свої сили, щоб знову здобути першість» - зазначив один з переможців, курсант Андрій Корольов.

Ці змагання дуже важливі для Військового інституту, адже вони довели, що наш навчальний заклад є дійсно провідним та гідний міжнародного визнання серед інших військових вишів. Вітаємо переможців та бажаємо успіхів!

 

Павло Мілевич

Володимир Бітко