Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Україна вшановує пам’ять героїв Крут

29 січня Україна вшановує пам’ять героїв Крут які стали легендою та символом героїзму жертовності молодого покоління у боротьбі за незалежну Україну. Бій під Крутами, був одним із епізодів першої російсько - української війни яка за даними українського інституту національної пам’яті почалася в грудні 1917 року і закінчилася в березні 1918 року із втратами в бою 70-100 осіб з українського війська загальною чисельністю 520 вояків. На державному рівні цей день почали відзначати з 2003 року, вшанування пам’яті Герої Крут закріплено у Постанові ВРУ від 16 травня 2013 року «Про відзначення подвигу героїв бою під Крутами».
Сьогодні в парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва відбувся церемоніал вшанування героїв бою під Крутами. У пам’ятному заході взяв участь тимчасово виконуючий обов’язки ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, представники громадських організацій, активісти, волонтери та курсанти Військового інституту. Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятного хреста героїв Крут – символічного надгробка оборонцям Української народної республіки на території урочища Аскольдової могили.
Водночас курсанти Військового інституту пройшли скорботною ходою до залізничної станції Крути, та у підніжжя пам'ятнику поклали квіти, вклонилися загиблим. Учасники заходу віддали шану стійкості та мужності молодим воїнам які зробили неможливе, поставивши вище за власне життя свободу і гідність Незалежності держави, та вшанували хвилиною мовчання.
 

Фотографії