Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Французькі курсанти навчатимуться у ВІКНУ

Курсанти Військової академії Сен-Сір Коеткідан протягом двох тижнів пройдуть стажування у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка. 

З молодшими лейтенантами працюватимуть викладачі кафедр військової психології та педагогіки, політології, а також фінансового забезпечення військ й зарубіжної воєнної інформації. 

За словами заступника начальника Військового інституту з навчальної роботи полковника Олега Прохорова, план навчання курсантів передбачає також заняття з вогневої підготовки. Він зауважив, що французькі представники зможуть виконати стрільби з основних зразків стрілецької зброї. 

 

—Ми дуже вдячні українській стороні за можливість організації такого навчання для кадетів Франції. Я впевнений, що наша співпраця буде продуктивною,  - прокоментував заступник аташе Французької Республіки з питань оборони майор Патрік Марньє. 

 

У перший день  Александр Жіро та Корантен Лорон прослухали лекцію з історії державотворення України. Доцент кафедри військової політології В’ячеслав Кирик розказав кадетам про основні етапи утворення Української державності, а також акцентував на давній двосторонній взаємодії України й Франції. 

 

У планах перебування французів передбачаються й ознайомчі екскурсії з культурним життям столиці. 

— Для курсантів вже визначені поїздки містом Київ, відвідування музеїв та залучення їх до освітньо-розважальних заходів Військового інституту, - розповіла начальник групи міжнародного військового співробітництва інституту майор Марія Ромашина. 

 

Відповідно до плану міжнародного співробітництва подальше навчання французьких курсантів продовжиться у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з 8 по 19 лютого. 

 

Анна Гудзь 

 

 

Фотографії