Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка вшановують пам’ять оборонців Донецького аеропорту

20 січня Україна вшановує пам’ять загиблих оборонців Донецького аеропорту, яких за хоробрість та незламність ворог назвав «кіборгами».
Бої за ДАП стали справжнім символом війни на сході України. 242 дні, а отже з 26 травня 2014 року до 20 січня 2015 року українські воїни не давали ворогу заволодіти летовищем. Бої за аеропорт закінчилися лише після повного руйнування обох терміналів і диспетчерської вежі.
Випробування вогнем пройшов і Олександр Скиба, який під час зустрічі з курсантами Військового інституту поділився своєю участю та досвідом у боях за Донецький аеропорт. Свою розповідь, Олександр Скиба супроводжував фото та відео архівами, що дало можливість яскраво уявити перебіг подій. Курсантів вразило його переживання, щодо напруги перших боїв та втрат бойових побратимів. Майбутні офіцери з зацікавленістю слухали вичерпні відповіді «кіборга» на поставлені запитання щодо особливості бойових дій тих жахливих днів.
Історія оборонця Донецького аеропорту Олександра Скиби є символом мужності та незламності  духу українського воїна. 
 

Фотографії