Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


Кіно заради перемоги: військовослужбовцям ВІКНУ показали фільм "Довбуш"
Кінострічку продемонстрували в межах всеукраїнського туру "Кіно заради перемоги". Заслужений артист України, український кінорежисер Олесь Санін особисто презентував фільм для військовослужбовців вишу. Пан Олесь поділився з військовими деталями створення фільму, розповів про цікаві моменти знімального процесу, про перших глядачів картини – ..
[ читати далі ]
Першокурсники Військового інституту успішно завершили військову практику за програмою «Бойова система виживання воїна»
За основу програми було покладено теорію та практику дій окремого військовослужбовця або малочисельної групи. Курсанти вдосконалювали свої навички із вогневої, інженерної, тактичної, психологічної підготовки, тактичної медицини, військової топографії, підготовки зі зв’язку, РХБ захист, а також окремих тем бойової системи виживання воїна. ..
[ читати далі ]
У Військовому інституті розпочалось навчання п’ятого набору курсів підвищення кваліфікації з питань військового капеланства ЗС України
На початку заходу, усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про українських воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність України, зокрема, і військових капеланів - протоієрея Мар’яна Дюса та пастора Марка Купчененка. «Радий вітати вас в стінах Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка. У цей, важливий для нашої Б..
[ читати далі ]
Практичне використання сучасної системи моделювання бойових дій «Lasertag» при виконанні тактичних завдань курсантами ВІКНУ
Серед цілої низки новітніх методів підготовки курсантів Військового інституту слід відмітити використання сучасної системи моделювання бойових дій «Lasertag», робота якої полягає на застосуванні лазерного випромінювання й датчиків, що розташовані на озброєнні та екіпіруванні курсантів. При виконанні тактичних завдань кожне влучання лазе..
[ читати далі ]
У період з 07.02.2024 по 09.02.2024 буде проходити акредитаційна експертиза освітньої програми Воєнна політологія бакалаврського рівня вищої освіти за спеціальністю 052 Політологія.
Програмою візиту експертної групи сплановано проведення 08.02.2024 з 14:00 по 14:40 в ауд. 231 відкритою зустрічі з усіма бажаючими. Мета відкритої зустрічі – врахувати думки, судження, оцінки всіх бажаючих осіб, які безпосередньо зацікавлені в реалізації ОП, але не мали змоги висловити свою позицію під час роботи ЕГ в закладі. Відомості само..
[ читати далі ]
Курсанти Військового інституту вшанували пам’ять Героїв Крут на території меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут»
Проведення заходу ініціювали офіцери Військового інституту спільно з керівницею громадської організації «Мистецького спецназу» Зоєю Ружин. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали вінок з колосся, пшениці і калини до меморіалу. Під час заходу прозвучали творчі виступи патріотичного змісту, зокрема соліста н..
[ читати далі ]
29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
Понад сторіччя тому юні герої Крут зробили майже неможливе ціною власного життя. За різними джерелами від 70 до 100 молодих українських хлопців віддали свої життя за рідну країну та на кілька діб зупинили більшовицьку армію, яка насувалася на Київ. Крути стали легендою, символом жертовності та незламності молодого покоління. Вічна слава й пам&rsqu..
[ читати далі ]
Акредитаційна експертиза освітньої програми "Військовий переклад (за мовами)"
У період з 31.01.2024 по 02.02.2024 буде проходити акредитаційна експертиза освітньої програми "Військовий переклад (за мовами)", бакалаврського рівня вищої освіти за спеціальністю 035 Філологія. Програмою візиту експертної групи сплановано проведення 01.02.2024 з 14:30 по 15:00 в ауд. 231 відкритою зустрічі з усіма бажаючими. Мета відкрит..
[ читати далі ]
Відкрита зустрічь із експертною групою з акредитації
Запрошуємо усіх зацікавлених осіб в реалізації ОП "Журналістика" взяти участь у відкритій зустрічі із експертною групою з акредитації! Зустріч відбудеться 31.01.2024 за посиланням: https://us04web.zoom.us/j/73114907089?pwd=b6fh601k2pbhFVic2w1Y44x3XgcIuj.1 Мета відкритої зустрічі – врахувати думки, судження, оцінки мотивованих до спілкування..
[ читати далі ]
26 річниця Військового інституту
Що таке Військовий інститут? Ні, це не корпус, аудиторії та заняття. Військовий інститут – це люди. Офіцерський та сержантський склад, цивільні викладачі, інструктори, працівники ЗСУ, ну і, звичайно, курсанти та випускники. Саме ці люди формують та творять нову історію нашого ВВНЗ. Сьогодні, для них, як і для мене особисто, велике подія &nda..
[ читати далі ]