Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


Збірна Військового інституту взяла участь у чемпіонаті ЗС України серед ВВНЗ з гирьового спорту
За першість змагались представники різних вагових категорій. Перше місце у категорії до 68 кг серед жінок посіла курсантка 4-го курсу, суддя 1-ї категорії - Софія. 1-ше місце у категорії до 85 кг серед чоловіків посів офіцер Військового інституту, суддя національної категорії - Максим Підопригора. Вищий розряд у шаховій кваліфікації - кандидата у ..
[ читати далі ]
16 лютого – День Військового журналіста
З цієї нагоди у Військовому інституті відбулись заходи. Курсанти, офіцери та працівники ЗСУ вшанували пам’ять загиблих українських воїнів та військових журналістів. А також приєднались до спільної молитви за мирне життя та Перемогу України в російсько-українській війні у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі. Архієпископ Агапіт в..
[ читати далі ]
У Військовому інституті відбулись заходи з нагоди 26-ої річниці з Дня заснування ВІКНУ
«Ми вступаємо в другу чверть століття з Дня створення Військового інституту. Цього року ми здійснили ребрендинг символіки нашого вишу. Символи та сенси, які несе в собі нова символіка стали ще одним кроком до вдосконалення та майбутнього розвитку нашого інституту», - зазначив бригадний генерал Анатолій Шевченко. Під час заходу військо..
[ читати далі ]
Вітання начальника Військового інституту з нагоди Дня військового журналіста України
16 лютого в Україні вшановують пам'ять та відзначаються кращих військових журналістів, прес-офіцерів, офіцерів зв’язків з громадськістю. Військові журналісти – це сучасні документалісти військової історії України. Герої інформаційного фронту. Вони знаходяться пліч-о-пліч з військовослужбовцями усіх родів та видів військ на передніх..
[ читати далі ]
Слухачі Військового інституту спеціальності «Геодезія та землеустрій» здобувають нові знання та вдосконалюють навички з управління БПЛА.
Як відомо, дрони – очі військовослужбовців у війні сьогодення. Саме тому, дуже важливим є аспект їх застосування у підготовці майбутніх фахівців. Безпілотний комплекс для проведення аерофотозйомки, дослідження територій та розвідки дозволяє підготувати курсантів – майбутніх випускників до виконання спеціальних завдань з геопросторової..
[ читати далі ]
Курсанти та офіцери Військового інституту спеціальності «Психологія» провели онлайн-зустріч із норвезьким спеціалістом з ПТСР, досвідченим військовим психологом.
На конференції розглядалась основна важлива теза - різноманітність технік для управління та подолання стресу, набутого під час війни у військовослужбовця. Для військових психологів зараз це надважлива тема для вивчення. Психолог нагадав, що вбивство є частиною війни, а також розповів чому і як саме цей фактор викликає стрес, що з цим можна робити ..
[ читати далі ]
Кіно заради перемоги: військовослужбовцям ВІКНУ показали фільм "Довбуш"
Кінострічку продемонстрували в межах всеукраїнського туру "Кіно заради перемоги". Заслужений артист України, український кінорежисер Олесь Санін особисто презентував фільм для військовослужбовців вишу. Пан Олесь поділився з військовими деталями створення фільму, розповів про цікаві моменти знімального процесу, про перших глядачів картини – ..
[ читати далі ]
Першокурсники Військового інституту успішно завершили військову практику за програмою «Бойова система виживання воїна»
За основу програми було покладено теорію та практику дій окремого військовослужбовця або малочисельної групи. Курсанти вдосконалювали свої навички із вогневої, інженерної, тактичної, психологічної підготовки, тактичної медицини, військової топографії, підготовки зі зв’язку, РХБ захист, а також окремих тем бойової системи виживання воїна. ..
[ читати далі ]
У Військовому інституті розпочалось навчання п’ятого набору курсів підвищення кваліфікації з питань військового капеланства ЗС України
На початку заходу, усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про українських воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність України, зокрема, і військових капеланів - протоієрея Мар’яна Дюса та пастора Марка Купчененка. «Радий вітати вас в стінах Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка. У цей, важливий для нашої Б..
[ читати далі ]
Практичне використання сучасної системи моделювання бойових дій «Lasertag» при виконанні тактичних завдань курсантами ВІКНУ
Серед цілої низки новітніх методів підготовки курсантів Військового інституту слід відмітити використання сучасної системи моделювання бойових дій «Lasertag», робота якої полягає на застосуванні лазерного випромінювання й датчиків, що розташовані на озброєнні та екіпіруванні курсантів. При виконанні тактичних завдань кожне влучання лазе..
[ читати далі ]