Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


У ВІЙСЬКОВОМУ ІНСТИТУТІ ПРОЙШЛИ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ОФІЦЕРІВ ІЗ ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ НАВІГАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
Свою кваліфікацію підвищили та отримали відповідні свідоцтва 16 військовослужбовців, які представляли Генеральний Штаб Збройних Сил України, Сухопутні війська, Повітряні та Військово-морські сили. Метою навчання було набуття та поглиблення знань із питань навігаційного забезпечення бойової підготовки та бойового застосування батальйону (дивізіону) ..
[ читати далі ]
ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ. МИ З НАРОДОМ І ДЛЯ НАРОДУ, ЗА БУДЬ-ЯКИХ ОБСТАВИН!
Сьогодні, 20 лютого в День вшанування Героїв Небесної сотні військовослужбовці Військового інституту долучились до загальноуніверситетської акції "Хода пам'яті нескорених". Біля Червоного корпусу університету зібралися студенти всіх факультетів КНУ імені Тараса Шевченка, викладачі, співробітники, ветерани. Ходу очолив ректор Університету академік Л..
[ читати далі ]
У ВІЙСЬКОВОМУ ІНСТИТУТІ ПРОЙШЛИ ЗАХОДИ З НАГОДИ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ
Найкращі курсанти та офіцери Військового інституту, більшість з яких є учасниками АТО або інших збройних конфліктів, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, взяли участь в урочистому зібранні у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил під егідою Президента України Петра Порошенка. Президент відзначив внесок воїнів-афга..
[ читати далі ]
ПРОТЯГОМ ТИЖНЯ ОСОБОВИЙ СКЛАД ВДОСКОНАЛЮВАВ НАВИЧКИ З ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ
Неочікувана російсько-українська війна виявила майже повну неготовність Збройних сил України та суспільства до забезпечення виживання військових та населення уражених сучасними видами зброї під час ведення бойових дій. Тому, виходячи з досвіду АТО та за ініціативи Благодійної організації “Благодійний фонд “44-й навчальний центр” д..
[ читати далі ]
ДЕЛЕГАЦІЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ ІСЛАМСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ ПАКІСТАНУ ВІДВІДАЛА ВІЙСЬКОВИЙ ІНСТИТУТ
В рамках міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України на 2016 рік Військовий інститут відвідала делегація Збройних Сил Ісламської Республіки Пакістан на чолі із генерал-ад’ютантом Збройних Сил Ісламської Республіки Пакістан генерал-лейтенантом Замір Аль Хассан Шахом Казмі. Начальник Військового інституту генерал-майор ..
[ читати далі ]
СПІВРОБІТНИКИ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ПРОВЕЛИ ДЛЯ КУРСАНТІВ ВІЙСЬКОВОГО ІНСТИТУТУ ІСТОРИЧНИЙ ЕКСКУРС ПО РЕВОЛЮЦІЙНИМ ПОДІЯМ 1917-1921 РОКІВ
За ініціативи Національного музею історії України з метою поглиблення знань курсантів Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка про події національно-визвольного руху в Україні 1917-1921 років за незалежність було організовано лекцію і оглядову екскурсію, які стали вінцем заходів щодо вшанування пам’яті..
[ читати далі ]
ВИКЛАДАЧІ ВІЙСЬКОВО ІНСТИТУТУ ПРОВОДЯТЬ ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ З ВІЙСЬКОВОЇ ТОПОГРАФІЇ ТА ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ
За ініціативи Громадської організації “Картографічна сотня”, активної підтримки досвідчених викладачів кафедри топогеодезичного забезпечення кандидатів технічних наук полковника Павла Савкова та підполковника Романа Писаренка для громадських активістів та добровольців на базі Військового інститут проходять заняття з військової топографі..
[ читати далі ]
У ВІЙСЬКОВОМУ ІНСТИТУТІ ПРОХОДЯТЬ ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ
З нагоди 98-ї річниці вшанування пам'яті героїчного подвигу українців під Крутами, які були розстріляні більшовиками взимку 1918-го року у Військовому інституті проходять освітні, наукові та культурні заходи. Так на передодні цієї знаменної дати старший офіцер відділення по роботі з особовим складом майор Олег Домбровський провів з офіцерами та пра..
[ читати далі ]
ПРЕДСТАВНИКИ ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ОБГОВОРИЛИ З КУРСАНТАМИ-ВИПУСКНИКАМИ СУЧАСНИЙ СТАН МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ОБОРОННОГО ВІДОМСТВА
Агресивна політика з боку головного противника України, Російської Федерації, посприяла зростанню ролі міжнародного військового співробітництва України щодо встановлення і безпрецедентного поширення між країнами європейського та євроатлантичного регіону відносин партнерства й довіри у військовій сфері, поступового і прозорого формуванням нової сис..
[ читати далі ]
ПРЕДСТАВНИКИ МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ КУРСАНТАМ-ВИПУСКНИКАМ ПРОЕКТ ВІЙСЬКОВОГО РАДІО
З 1 березня 2016-го року в Україні розпочне мовлення радіо для військових у форматі EHR. Про це, під час презентації проекту випускникам Військового інституту, повідомила керівник військового телебачення України підполковник Яна Холодна. За її словами, 70% контенту цієї хвилі буде музика, також будуть новини і програми, розраховані на військових. В..
[ читати далі ]