Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти розповіли деталі участі в міжнародному проєкті Peer to Peer в ефірі Армія FM

Майбутні військові журналісти Військового інституту КНУ ім. Тараса Шевченка разом з доцентом кафедри військової журналістики Олександром Курбаном розповіли у прямому ефірі Армія FM про підготовку та навчання фахівців з інформаційної безпеки, а також обговорили участь у міжнародному проєкті Peer to Peer.
Курсантки розповіли про власне навчання у військовому виші та пригадали найцікавіші предмети, які вони вивчали: “На даному етапі у нас проходять різні курси, але хотілося б виділити декілька, зокрема курс ЗМК (засоби масової комунікації), на якому ми вчимося розпізнавати технології та сценарії, за якими працює наш ворог. Крім цього курс з комп‘ютерно-технологічних засобів у інформаційній політиці, завдяки якому в майбутньому ми зможемо як створювати, так і промотіювати сторінки у соціальних мережах наших бригад, створювати сайти та додатки. Ось, до прикладу, зараз у межах міжнародного проєкту Peer to Peer, що в перекладі від Рівного до Рівного, ми цим і займаємося”.
Дівчата наголосили, що основною рушійною силою додатку стануть дані, які базуватимуться на опитуваннях військових щодо їх медіаграмотності.
Сама презентація проєкту відбулася ще в липні минулого року. На той момент у ній брали участь понад 75 країн світу. Програма «Peer to peer compaigns» орієнтована на курсантів та студентів, які своїми інноваціями можуть протистояти таким викликам сучасності, як екстремізм, расова дискримінація та навіть тероризм. В Україні ж основна мета проєкту — це протидія російській дезінформації.