Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Які нововведення чекають на абітурієнтів ВІКНУ 2020-го

Приймальна комісія Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка з серпня місяця розпочала свою роботу. Конкурс - приблизно 5-7 осіб на місце залежно від обраної спеціальності: «Геоінформаційні системи і технології», «Фінанси та військова економіка», « Військова журналістика», «Військовий переклад», «Міжнародні відносини у воєнній сфері», «Військова психологія», «Військова політологія», «Правоохоронна діяльність у Збройних Силах України».

Через карантин вступна кампанія -2020 має певні особливості, однак основні вимоги до вступників ВІКНУ незмінні. Головними критеріями залишаються результати ЗНО, психологічне обстеження, медогляд та рівень фізичної підготовки.

-Цього року ми підняли конкурсний бал на 6 спеціальностей, а на «Правоохоронну діяльність у Збройних Силах України» та «Міжнародні відносини у воєнній сфері» - віщий ще на 25 балів. Прогнозуємо, що буде більше дівчат, бо, як показує досвід, зазвичай вони краще здають ЗНО, - коментує перебіг вступної кампанії голова технічного секретаріату відбіркової комісії ВІКНУ підполковник Олег Мірошніченко, і додає: - Вступ 2020-го відбувається за всіма правилами карантину – абітурієнти користуються захисними масками та антисептиками, дотримуються соціальної дистанції.

Через сучасні реалії батьки підтримують своїх дітей на інститутському подвір’ї, оскільки у приміщення мають право заходити лише абітурієнти, що подають документи.

Моя донька брала участь у патріотичній грі «Джура», де й дізналася про цей військовий виш. Загорілася бажанням стати військовим перекладачем, тому ми сьогодні тут. Повністю підтримую її вибір, — розповідає батько абітурієнтки Павло Вінковський.

Загалом же мотивація вступників різна — хтось прагне продовжити сімейну традицію та стати офіцером, хтось думає про престиж і ґрунтовні професійні знання, які тут можна здобути.

У Військовому інституті планую продовжити справу моєї сім’ї. Хочу бути впевненим, що після закінчення ВІКНУ матиму не лише диплом. Приміром, можна навчатися у Києво-Могилянській академії чи НАУ й згодом не знайти роботи, а у військових спеціальностей є суттєва перевага: після випуску забезпечення роботою, — поділився життєвими планами абітурієнт Богдан Кухарчук.

Вступна кампанія – 2020 триватиме до 23 серпня.

Тож хай щастить вам, майбутні колеги-курсанти!

 

Олена Гаврилюк,

Катерина Щербина


 

 

 

 

Фотографії