Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

РОЗПОЧАЛИСЯ НАВЧАЛЬНІ ЗБОРИ ЗА ПРОГРАМОЮ ПІДГОТОВКИ ОФІЦЕРІВ ЗАПАСУ

24 липня 2020 року у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочалися навчальні збори з громадянами України, за програмою підготовки офіцерів запасу. Це є останній етап на шляху до отримання первинного офіцерського звання.

Підготовка майбутніх офіцерів проводиться з метою кадрового забезпечення діяльності Збройних Сил України та інших силових структур для належного виконання військового обов’язку в резерві ЗСУ, запасі у мирний час та обов’язків військової служби в умовах особливого періоду.

У навчальних зборах беруть участь громадяни України з двадцяти п’яти вишів.

Начальник навчального збору полковник Віктор Добровольський зазначив, що навчальний збір проводиться в умовах карантинних заходів та звернув увагу на дотримання заходів безпеки та збереження життя і здоров’я особового складу.

Головне завданням зборів – навчити майбутніх офіцерів організації бойового застосування і забезпечення підрозділів Сухопутних військ, протиповітряної оборони, радіотехнічних військ, роботі з особовим складом у бойових умовах, повсякденної діяльності відповідно до посад, на які вони будуть призначені. Однією з особливостей навчання є урахування військового досвіду набутого при проведенні ООС (АТО), а також досвіду війн, локальних конфліктів та військових навчань.

До занять залучаються провідні фахівці факультету післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, науково-педагогічні працівники Військового інститут та офіцери військових частин, що брали безпосередню участь у бойових діях.

Завершальним етапом навчальних зборів стануть випускні іспити, під час яких буде перевірено рівень отриманих знань та складанням Військової присяги на вірність Українському народові.


 

Фотографії