Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

КУРСАНТСЬКІ МАТЕРІАЛИ В ТОПІ АРМІЯINFORM

За перші два тижні практики майбутні журналісти опублікували більше 50 матеріалів, деякі з них увійшла до ТОП-10 найрейтинговіших публікацій Інформаційного агентства.

Минули перші напружені дні практики. І ось дедалі частіше на сайті АрміяInform з'являються матеріали за підписами курсантів. Перші публікації далекі від ідеальних, проте досвідчені редактори скеровують роботу курсантів так, щоб перші спроби пера були вдалими.

«Мені дуже приємно, що такі творчі та натхненні курсанти долучилися до роботи в Інформаційному агентстві. Я вражений їхньою працездатністю та креативом у написанні новин. Думаю, що вони за такий короткий термін отримають прихільність читачів», - зазначив начальник Інформаційного агентства Міністерства оборони України полковник Геннадій Карпюк.

Кореспонденти-стажери відділення новин Яна Задубінна та Іван Голяченко про своє редакційне завдання.

- Першим викликом для нас стало висвітлення вступної кампанії у Київському військовому ліцеї імені Богуна. Це перший справжній вихід у «поле» від професійного видання. Ми відчули себе тандемом та відразу чітко розподілили ролі. Спілкування із заступником начальника ліцею з морально-психологічного забезпечення полковником Євгеном Пікулем викликало неабияке хвилювання, адже ми відчували відповідальність та не хотіли показатися аматорами, - говорить курсант Яна Задубінна.

- Це було перше моє завдання в ролі фотокореспондента, тому я намагався зробити все якнайкраще. І я радію з того, що все вдалося, адже отримав схвальні відгуки від начальника відділення та читачів, - розповідає Іван Голяченко.

Анна Гудзь та Яна Задубінна про спільний досвід репортажу.

- Мені подобається писати репортажі, адже безпосередньо на місці події я можу відчути настрій учасників, організаторів та глядачів, прослідкувати за їхніми емоціями, відчути атмосферу дійства. Саме в репортаж вкладаєш частинку себе, не порівняти з заміткою, в якій переважає фактаж, - впевнена Яна Задубінна.

- 14 липня ми висвітлювали трагічну подію – вшанування на Майдані Незалежності загиблого на Сході України бійця Тараса Матвіїва. Надзвичайно важко було спілкуватися з його побратимами, друзями, знайомим. У таких умовах розумієш специфіку роботи військового журналіста, коли незважаючи на емоції потрібно виконати завдання, - додає Анна Гудзь.


 


 

Про пріоритети у роботі кореспондента.

Спілкуючись із досвідченими офіцерами, курсанти визначилися із матеріалами на майбутнє. А також отримали слушні поради щодо специфіки висвітлення військової тематики.

Анна Гудзь розповідає: «Після моніторингу я визнаю, що подобається описувати найхоробріший, на мій погляд, рід військ - десантно-штурмові війська. У подальшому хотілося б писати про десантників, спілкуватися й розповідати про тих, для кого девіз життя - «Завжди перші»».

У курсантів різні вподобання. Ніка Федорцова захоплюється військовою зброєю та новинками оборонно-промислового комплексу. Вона стажується у відділенні висвітлення військово-технічної політики та розвитку оборонно-промислового комплексу.

«Я завжди хотіла якнайкраще знатися на зброї, адже мені завжди подобалось все, що пов’язане з військом. Відділення, де я проходжу практику, неабияк розкриває мій творчий потенціал. Мої перші матеріали розкривають багато нюансів. А знаючи їх, скласти іспит зі «Стрілецької зброї та вогневої підготовки» буде не важко», - радить уважним читачам курсантка.

У відділенні культури, історії та спорту Ользі Вікарчук вдалося проявити не лише журналістські, а й організаторські здібності.

«Я завжди мріяла відчути себе справжнім журналістом, у якого так і бурлить тяга до всього нового. І нарешті мені це вдалося! Перші два тижні практики відкрили нові грані цієї професії. Якщо взяти один день із мого життя – він дуже насичений. Довелося брати інтерв’ю у відомої української акторки, співачки, поетеси та волонтерки – Алли Мартинюк. Після зустрічі залишилися яскраві враження, адже сама готувала питання та запрошувала її до Інформаційного агентства. Попереду розшифровки та години творчого польоту. Гадаю, що інтерв’ю вийде цікавим. Паралельно пишу про армії різних країн світу, їх традиції та культуру. Доводиться читати англійською, що підвищує рівень знання іноземної мови», - ділиться враженнями курсант Вікарчук.

Не для всіх відділень АрміяInform в пріоритеті написання матеріалів. У відділенні WEB-підтримки та моніторингу Олександр Погребний виконує специфічні доручення:

«Відділення, де я практикуюсь, спеціалізується на публікації матеріалів кореспондентів АрміяInform на сайті агентства, а також над підтримкою роботи власного майданчика в мережі Інтернет. Завдяки роботи працівників цього відділення читач має змогу цілодобово бути в курсі актуальних новин, широкого спектру питань оборони та безпеки нашої держави».

Тож, військова практика курсантів продовжується. Побачимось на сторінках web-порталу АрміяInform!

Фотографії