Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ОСВІТА У СПІВПРАЦІ КИТАЮ ТА УКРАЇНИ

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка вже 5 рік навчаються військовослужбовці Китайської Народної Республіки. Основна мета - підготовка та навчання міжнародним відносинам у військовій сфері, обговорити подальші перспективи розвитку співпраці у галузі військової освіти та науки між двома країнами. 

Сьогодні, вже троє військовослужбовців з КНР захистили свої магістерські роботи, після пройденої підготови у Військовому інституті. Рівнем отриманих знань та навчанням у нас  в цілому задоволені.

“ Ми високо оцінюємо  рівень підготовки наших офіцерів. Тому зацікавились системою підготовки та якістю навчання фахівців у вашому навчальному закладі. Сподіваємось, що в результаті наших спільних, скоординованих зусиль співробітництво між нашими країнами стане більш успішним і плідним   ”, - поділився враженнями одразу після захисту дипломної роботи старший полковник Ян Дючен, один з офіцерів армії КНР. 

Також, члени комісії відзначили високий науковий рівень, змістовність та актуальність робіт, адже кожна містила досить важливі питання.

Варто зазначити, що відповідно до двосторонніх угод між державами про підготовку військових фахівців Китайської Народної  Республіки в Україні офіцери починаючи ще з серпня 2018 року навчаються у Військовому інституті КНУ, а спільна історія освітньої  програми двох країн вже триває близько п’яти років.

Завідувач кафедри зарубіжної воєнної інформації, кандидат історичних наук, доцент, та працівник ЗСУ Яків Жарков відзначив неабияку старанність та  наполегливість китайських товаришів: “Вони активно і багато працюють не лише в ході навчань, а й самостійно. Їх знання це результат і нашої роботи.” Також додав: ”Ми дуже зацікавлені у розвитку співробітництва у галузі військової освіти та науки,  а також можливостей збільшення обсягів підготовки військовослужбовців КНР у Військовому інституті викликає велику зацікавленість та  приносить користь обом сторонам. Будемо з нетерпінням  чекати нових слухачів“.

Іванна Мороз

Фотографії