Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

І СЛОВОМ І ЗБРОЄЮ !

У Військовому інституті відбулись урочистості присвячені державному святу – Дню журналіста України

 

День журналіста щорічно відзначається в Україні 6 червня - в день прийняття Спілки журналістів України в 1992 році до Міжнародної федерації журналістів. Відповідний Указ Президента України №251/ 94 був підписаний 25 травня 1994 року.

З нагоди цього свята - Дня журналіста, в стінах Військового інституту відбулися урочисті заходи для курсантів, які навчаються за спеціальністю військова журналістика і науково-педагогічних працівників кафедри військової журналістики.

На початку свята з привітальним словом до аудиторії звернувся заступник начальника військового інституту з морально – психологічного забезпечення – начальник відділу – полковник Сергій Мотика, наголосивши про важливість професії журналіста в умовах сьогодення. Отже, День журналіста - це не тільки професійне свято працівників засобів масової інформації. Це свято загальнонародне, тому що важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події та факти нашого життя, без правдивого слова про звитягу і жертовність наших захисників – військовослужбовців в зоні проведення Операції Об’єднаних сил.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять журналістів, які загинули під час виконання своїх професійних обов’язків в мирному житті, збройних конфліктах і бойових діях на сході нашої держави.

Далі, кращих курсантів та науково-педагогічних працівників кафедри військової журналістики нагородили грамотами від імені начальника Військового інституту та голови Київської організації Національної спілки журналістів України.

Тож вітаємо усіх причетних до свята та бажаємо у цей святковий день невичерпної енергії для втілення у життя всіх задумів, сили духу, натхнення, гострого пера та творчих успіхів! Бо ми, військові журналісти – є особливими громадянами суспільства, які захищають українську державу і словом і зброєю !

 

Анна Прус

(фото – Павло Мілєвич)

 

 

Фотографії