Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Проінформований - означає озброєний

 У Військовому інституті проводяться необхідні заходи, щоб не допустити випадків захворювання серед особового складу закладу

 

Карантинні заходи тривають, а це означає: небезпека зараження коронавірусом залишається. Впроваджено усі превентивні міри щодо нерозповсюдження інфекції. Для більшої інформації про небезпеку, у закладі в рамках співпраці між військовими і гуманітарними організаціями відбулася акція з поширення плакатів та буклетів із важливою пам’яткою. Безперечно, найкращий захист - знати свого ворога в обличчя. Темою матеріалів є запобігання та контроль розповсюдження COVID-19 в районі збройного конфлікту. У них можна знайти інформацію про охорону здоров’я; захист хворих та поранених; нагадування про природу вірусу, його розповсюдження, симптоми й групи ризику. Також зазначені вісім головних кроків, які потрібні для власного захисту та оточуючих.

Зазначена ініціатива стала можливою завдяки співпраці Військового інституту з міжнародною організацією “Geneva Call” (“Женевський заклик”). Цю міжнародну гуманітарну організацію засновано у 2000 році в Женеві з метою заохочення учасників збройних конфліктів до дотримання норм міжнародного права. Вона також працює над посиленням захисту цивільного населення у збройних конфліктах.

«Інформативні буклети були передані і в інші військові виші, зокрема, до Одеси, Харкова, Львова. Доволі великі партії відправили і в зону проведення ООС та у підрозділи Збройних Сил України, а також розповсюдили і серед цивільних. Зауважимо, що співпраця нашого навчального закладу з організацією триває понад рік. Слухачі та викладачі вже залучалися до тренінгів з права збройних конфліктів та захисту цивільного населення», - розповідає професор кафедри правового забезпечення ВІКНУ Олег Гущин.

Запобігти загрозам - найкращий спосіб захистити себе. Тому й надалі дотримуємося правил збереження здоров’я та особистої гігієни.

 

Ніка Фєдорцова

 

Фотографії