Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Військовий інститут проводить необхідні заходи з протидії проникненню коронавірусу

Стрімке поширення коронавірусу 2019-nCov цей виклик суспільства був кинутий багатьом країнам світу. На жаль, Україна, не стала виключенням. Три українці вже є носіями цієї небезпечної хвороби, зафіксований перший смертельний випадок на Житомирщині. Тож проведення превентивних заходів – пріоритетне завдання для керівництва Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Проводяться необхідні заходи, щоб не допустити випадків захворюваності серед особового складу закладу. Розуміючи масштаби, природу та умови розповсюдження вірусу в інституті проведено низку заходів, щоб унеможливити вплив цієї недуги на наш колектив. Особовому складу доведена інформація про симптоми вірусу, людей, які в зоні ризику, а також про важливість дотримуватися правил гігієни. Посилений медичний контроль в курсантському гуртожитку, введено чергування фельдшерів в навчальному корпусі. За потреби чи необхідності кожен може звернутися по допомогу. Адже рання діагностика будь-якого захворювання в рази збільшує шанси на швидке одужання.

Ми йдемо на всі можливі міри щодо мінімізації проникнення та поширення вірусу. За підтримки ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського Військовий інститут отримує комплексну підтримку і в інформаційному просторі, і в реальній співпраці: надано можливість розміщення особового складу в гуртожитках університету, а санітарна частина ВІНКУ повною мірою забезпечена медикаментами, засобами гігієни та медичними засобами захисту. Організована тісна взаємодія зі студентською поліклінікою КНУ імені Тараса Шевченка.

Будь-який натяк на хворобу, а це підвищення температури, головний біль, жар, лихоманка, кашель, ускладнене дихання, - розцінюються як потенційно небезпечні симптоми. Такі хворі негайно підлягають госпіталізації. Нашому неухильному прагненню не допустити розповсюдження коронавірусу допомагає розуміння та підтримка всього нашого колективу. Особовому складу доводиться оперативна інформація щодо стану епідемічного порогу в державі та за її межами. Тож посилені заходи щодо підтримки чистоти та дезінфекції приміщень, мінімізація перебування курсантів в громадському транспорті та зменшення контактів із цивільним населенням міста мають унеможливити випадки захворювання в нашому колективі. Відповідно до резолюції Кабінету міністрів України, розпорядження керівництва Київської міської державної адміністрації ми дотримуємося рішень, які мають убезпечити нас від COVID-19.

Керівництво ВІКНУ звертається до всіх зберігати спокій, не поширювати паніку. Ми піклуємося про всіх і про кожного. І здоров’я однієї людини – це запорука здоров’я всього нашого колективу! Тільки колективна підтримка і порозуміння допоможе подолати поширення вірусу.