Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Грошові лайфхаки від військових фінансистів

Грошова компенсація за піднайом житла та неотримані зразки військового одягу, невикористані відпустки учасникам бойових дій під час проходження військової служби. Ці та інші нагальні питання, які турбують кожного військовослужбовця, розкрили під час відкритого заняття курсанти 4 курсу, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування».

Всі доповіді були змістовними, адже курсанти використали практичні навички здобуті під час зимової практики у військах. Відпрацювавши документи щодо нарахувань військовослужбовцям компенсаційних виплат, вони з легкістю можуть вже вирахувати суму, яка належить до виплати. Яскравим прикладом була доповідь Ірини Костюк про те, на яку суму розраховувати різним категоріям військовослужбовців за неотримане майно.

  • Моя практика проходила на базі бригади, де я опрацювала багато бухгалтерської документації. Тепер я розумію специфіку роботи військового фінансиста, - розповідає курсант Ірина Костюк.

Інша, не менш змістовна доповідь, була від Юлії Шуліки. Курсант зробила акцент на тому, що всі військовослужбовці, які є учасниками бойових дій під час звільнення з військової служби можуть претендувати на повернення коштів за невикористані відпустки, чотирнадцять діб на рік. Приміром, сума компенсації для сержанта становить дванадцять тисяч гривень. Вона розкрила алгоритм подання документів для отримання компенсації. Доцент кафедри підполковник Олександр Чистик відмітив її виступ як кращий і додав, що Верховний суд України схвалив рішення по даній процедурі.

Майбутні офіцери відпрацювали на відкритому занятті в режимі онлайн поставлені завдання та вираховували потрібні суми. Паралельно розглянули і нормативно-правову базу, яка регламентує роботу військових фінансистів в Збройних Силах України.

 

Курсант

Катерина Щербина



Фотографії