Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти Військового інституту прослухали лекцію щодо впровадження в Міноборони публічних закупівель.

Представники Центру оборонних закупівель Міністерства оборони України презентували курсантам Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка свою роботу щодо можливостей та перспектив як ведучого оператора, який сприятиме скороченню витрат на здійснення закупівель товарів, покращенню якості робіт та послуг. Відтепер кошти армії будуть заощаджуватися за допомогою введення однорідних тендерів і підвищення рівня професійності закупівельників.

Такий прорив можливий завдяки новому формату роботи, а також налагодженій тісній співпраці представників Центру із Агенцією НАТО з підтримки та постачання. Армія може розраховувати на зразки світового рівня. Серед перших поповнень вітчизняного війська – гусеничні стрічки та комплект програмного забезпечення. 

Іноземні фахівці роблять ставку на взаємодію Української армії із структурами країн-членів Альянсу не лише у закупівлях, а й у наданні послуг з логістики та забезпечення. 

Начальник Центру оборонних закупівель МО України Тетяна Коба та офіцер Центру капітан Інна Сорва розповіли курсантській аудиторії про впровадження нових стандартів та ефективне використання коштів Міністерством оборони. Зокрема, військо може розраховувати на високий рівень надання послуг стосовно медичної реабілітаці, знищення застарілих запасів озброєнь та боєприпасів,  питань кіберзахисту.  За допомогою дії трастових фондів в Україні ці та інші напрямки діяльності стають більш ефективними та затребуваними. Консультант з публічних закупівель Денис Левченко висвітлив тему: «Зміни у законодавстві про публічні закупівлі, яке діятиме з квітня поточного року». Курсанти, серед яких були й майбутні юристи та фінансисти, були зацікавлені у такій зустрічі. Їм важливо було дізнатися від фахівців не лише про нові напрями щодо покращення забезпечення армії, а й отримати відповіді на питання фінансування та розподілу витрат між державами, покращення законодавчого простору у напрямку здійснення прозорих закупівель.



Алім Сизов

Фотографії