Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Тривають курси розширеної домедичної допомоги в умовах бойових дій для майбутніх військових поліцейських

 

На базі навчального центру Військової служби правопорядку триває курс розширеної домедичної допомоги в умовах бойових дій, до якого залучені курсанти Військового інституту. Курс підготували інструктори Навчального центру разом зі своїми канадськими колегами. Випускники даного курсу отримають знання та навички, необхідні для виконання спільних завдань з військовою поліцією країн членів НАТО.

Навчання триває тиждень та здійснюється у складі підгруп, кожна з яких виконує окреме завдання та проводяться на манекенах-тренажерах із травматичними накладками для імітації різного роду поранень та травм. Для створення максимально наближених до реальних умов, інструктори під´єднують до накладок подачу штучної крові, використовують спеціальні фарби та глини для моделювання пошкоджень.

Курсанти забезпечуються індивідуальними аптечками типу IFAK, вміст якої відповідає стандартам армій провідних країн світу, навчаються діяти із спеціальними накладками, які використовують у разі пошкодження грудної клітки, засобами допоміжного характеру - гнучкою шиною, бинтами, незмиваними маркерами, атравматичними ножицями для розрізу одягу.

Інструктори моделюють ситуації, які максимально наближені до реальності, коли потерпілий має не одну травму, а декілька - це може бути кровотеча із кінцівок та проникаючи пошкодження грудної клітки та ускладнюють завдання, навчаючи курсантів надавати допомогу пораненому нештатними засобами, у разі, якщо належного обладнання у ході бою відсутнє.

До модуля з тактичної медицини включено невідкладні стани - майбутні військові поліцейські будуть виконувати службові обов´язки не тільки в умовах бойових дій - у повсякденній діяльності їм необхідно знати, як проводити серцево-легеневу реанімацію, як діяти у разі ознак інсультів, інфарктів, судом та інших невідкладних станів.

Наприкінці тижня майбутніх військових правоохоронців очікує складний випускний іспит, тому побажаємо нашим курсантам успішно засвоїти навчальний матеріал курсу та впоратися на іспиті з підступними контрольними завданнями.

Фотографії