Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсова підготовка фахівців МПЗ

У Військовому інституті було проведене навчання на курсах підвищення кваліфікації фахівців з питань морально-психологічного забезпечення військових частин і підрозділів безпосереднього підпорядкування Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України. Цього разу слухачами стали військовослужбовці-офіцери, старшини, працівники Збройних Сил України, які підвищують свою кваліфікацію для виконання обов’язків в структурах морально-психологічного забезпечення.

Науково-педагогічні працівники кафедр військової політології та кафедри військової психології і педагогіки організували курсову підготовку максимально ефективно з точки зору набуття слухачами практичних знань і умінь. Під час занять і самопідготовки слухачі мали змогу вивчити керівні документи з питань організації морально-психологічного забезпечення підготовки і застосування підрозділів Збройних Сил України, Систему роботи посадових осіб щодо морально-психологічного впливу на особовий склад Збройних Сил України під час повсякденної діяльності військ (сил) і в ході виконання завдань за призначенням та під час відновлення боєздатності інші керівні документи стосовно складових МПЗ – інформаційно-пропагандистського забезпечення і психологічного забезпечення.

В якості практичної складової навчання слухачі взяли участь у внутрішньо-комунікаційній роботі, ознайомилися із методикою оцінювання суспільно-політичної обстановки, засвоїли систему управління і планування морально-психологічного забезпечення підготовки і застосування підрозділів Збройних Сил України.

Під час занять із військової психології фахівцями кафедри розглядалися актуальні питання психологічного забезпечення, надання першої психологічної допомоги під час гострої стресової реакції, професійно-етичні норми в роботі офіцера з морально-психологічного забезпечення та інші важливі питання.

Також зі слухачами провели зустрічі представники науково-методичного центру кадрової політики Міністерства оборони України та ознайомили з принципом роботи поліграфу, методикою профайлінгу, перспективами розвитку Збройних Сил відповідно до візії Генерального штабу Збройних Сил України. До занять були залучені фахівці з психіатрії відділення ГВКГ що надали рекомендації по виявленню ознак посттравматичного стресового розладу. Фахівці-психологи науково-дослідного центу Військового інституту надали консультацію щодо особливостей роботи з особами, звільненими із полону.

Перебування в стінах Військового інституту для слухачів курсів стали багато в чому незабутніми. Крім важливих і корисних занять, незважаючи на їх щільний графік, зі слухачами провели низку заходів військово-патріотичної і культурологічної роботи. Вони стали учасниками церемоніалу у Залі пам’яті захисників України, відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війні, Національний військово-історичний музей України та інші.

Своїми враженнями про перебування в стінах навчального закладу поділилися слухачі. Зокрема, старший лейтенант Наталія ДРАЧ відзначила атмосферу співробітництва та довіри, що значно підвищило мотивацію до навчання. Капітан Віктор ПИРІЖОК зазначив, що за короткий період часу вдалося значно підняти особистий рівень знань і навченості завдяки педагогічній майстерності науково-педагогічних працівників Військового інституту.

Сьогодні, в останній день навчання, зі слухачами були проведені контрольні заходи які підтвердили, що порівняно із вступним контролем їх рівень знань і умінь значно підвищився. Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення – начальник відділу полковник Сергій МОТИКА вручив сертифікати про закінчення курсів підвищення кваліфікації і побажав вже колишнім слухачам реалізувати отримані знання в своїй практичній діяльності в інтересах Збройних Сил України.

Начальники кафедр військової політології полковник Сергій СІРИЙ і військової психології та педагогіки полковник Наталія МАСЬ відзначили належну мотивованість слухачів до здобуття нових знань і побажали успіхів у подальшій службі.

Від імені слухачів підполковник Микола КРАВЧЕНКО висловив слова подяки керівному та викладацькому складу Військового інституту за змістовну та ефективну організацію курсів.

Фотографії