Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Залучаємо молодь до науки

Відповідно до Плану наукової і науково-технічної діяльності Військового інституту на 2013 рік 26.04.13 у ВІКНУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених, ад’юнктів, слухачів, курсантів і студентів на тему “Сучасні проблеми розбудови Збройних Сил України”.

Пленарне засідання конференції відкрив заступник начальника Військового інституту з наукової роботи кандидат географічних наук, доцент полковник Ігор Ольховой, який у своєму виступі привітав присутніх із початком роботи, окреслив подальший порядок та завдання.

– Метою конференції, – зазначив полковник Ігор Ольховой, – є обговорення сучасних проблем розбудови Збройних Сил України та шляхів їх вирішення. На нашу адресу надійшло 294 доповіді вчених, курсантів, студентів університету, а також представників інших ВНЗ та організацій.

Наголошуючи на важливості заходу в науковому житті ВІКНУ, заступник начальника Військового інституту з виховної роботи – начальник відділу кандидат педагогічних наук полковник Віктор Уліч привітав курсанта 3-го курсу військово-гуманітарного факультету старшого солдата Віктора Мацюка, уперше обраного від ВІКНУ головою Наукового товариства студентів та аспірантів університету, та зупинився на відзначенні 27-ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС.

– 27 років ми несемо у серцях і душах біль, завданий нищівною катастрофою на Чорнобильській АЕС, – зазначив полковник Віктор Уліч. – Із тих пір в Україні та світі існує зловісний вимір часу: до і після Чорнобиля. Події на японській АЕС “Фукусіма-1” лише підтвердили цю гірку правду життя.

Сьогодні всі ми вшановуємо пам’ять тих, хто поклав життя в боротьбі з радіацією. Згадуємо пожежників, міліціонерів, військових, авіаторів, енергетиків… Вічна їм пам’ять – людям, які врятували світ від значно масштабнішої катастрофи.

Полковник Віктор Уліч поіменно назвав усіх учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, які й сьогодні служать і працюють у ВІКНУ, подякував їм за героїзм та самовідданість.

Актуальними та змістовними були доповіді учасників конференції: начальника кафедри військового права  військового факультету фінансів і права Військового інституту кандидата юридичних наук, доцента підполковника Ігоря Коропатніка “Роль юридичної науки в процесах реформування Збройних Сил України”; інструктора відділу виховної роботи, голови Ради ветеранів Військового інституту Миколи Дорохова “Основні напрями військово-патріотичного виховання військовослужбовців Збройних Сил України: досвід та проблеми”; старшого наукового співробітника науково-організаційного відділу Військового інституту доцента Юрія Коваля “Сучасний стан, тенденції і перспективи розвитку воєнно-наукового товариства курсантів та студентів Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка”; доцента кафедри військової преси та інформації факультету іноземних мов та військового перекладу Військового інституту кандидата філософських наук, доцента Миколи Дзюби “Сучасний стан і перспективи міжнародного військового співробітництва України”; ад’юнкта науково-організаційного відділу капітан Максима Кузьменка “Сучасні тенденції професійно-психологічного відбору в арміях провідних країн світу” та курсанта військового факультету фінансів і праваСергія Шулдика ”Господарська діяльність військової частини як юридичної особи в сучасних умовах”.

Активну участь в організації та проведенні заходу взяли представники воєнно-наукового товариства ВІКНУ.

Конференція досягла своєї мети: пройшла на високому науково-методичному рівні, обговорені питання носили актуальний характер.

Фотографії