Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ВІКНУ: за крок до випуску!

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) завершився напружений та відповідальний період складання комплексних державних екзаменів.

Фахові знання та навички майбутніх офіцерів перевіряли досвідчені офіцери вищих органів військового управління та представники з військ під головуванням начальника Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України генерал-майора Івана Чубенка.

За словами заступника начальника Військового інституту з навчальної роботи полковника В’ячеслава Кирика, професійний рівень, який показали випускники 2013 року, відповідає вимогам, які ставляться перед ними в сучасних умовах реформування Збройних Сил України.

–  У цьому контексті,  – зазначив полковник В’ячеслав Кирик, – маю подякувати нашим замовникам, які плідно попрацювали з нашими випускниками напередодні державної екзаменаційної комісії. Серед кращих курсантів, вже лейтенантів, яких ми випускаємо у війська, можна назвати золотих медалістів: Аліна Кабанець, Володимир Скалозуб та Павло Морозовський, які заслужено отримали свої нагороди й думаю, що з такою ж відповідальністю, таким же рівнем готовності  вони будуть виконувати свої обов’язки вже за призначенням безпосередньо у військах.

Щодо дипломів з відзнакою, то їх в основному отримали ті курсанти, які вчилися на «добре», «відмінно» не лише останній рік, але й протягом 5  років навчання.

Серед того, що найбільше запам’яталося при здачі державних іспитів курсантами у цьому році, можна навести той факт, що вперше курсант Валерія Євтушенко блискуче захистилася англійською мовою. Протягом 5 років навчання вона показувала лише відмінні та хороші результати й посіла місце серед лідерів у групі за спеціальністю «психологія».

Випускниця цього року курсант Валерія Євтушенко, ділячись своїми враженнями про навчання у ВІКНУ, підкреслила, що Військовий інститут дуже багато дав їй у становленні як особистості та із фаху військового психолога.

–  Один етап у моєму житті закінчився, розпочинається другий, – сказала новоспечений лейтенант. – Я вже офіцер, а це дуже відповідально, цікаво, незвично. Хочеться все встигнути, усього досягнути.

– Серед досягнень Військового інституту у цьому навчальному році, – розповідає заступник начальника ВІКНУ з виховної роботи полковник Віктор Уліч, – участі й перемоги в міжнародних, науково-практичних олімпіадах та семінарах. Багато курсантів брали активну участь у україномовних конкурсах. Так, наприклад, курсант Вікторія Криворучко посіла перше місце на всеукраїнському конкурсі англійської мови. Хотілося б побажати нашим випускникам офіцерського щастя, наснаги на подальшу нелегку службу, щоб все те, що було за 5 років їм дано нашим професорсько-викладацьким складом, досвідченими офіцерами, вони втілювали в життя у своїй професійній діяльності. Нести почесно та гордо звання випускника Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Фотографії