Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Із сумом пам`ятаємо про жертви голодомору

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка вшанували пам’ять жертв голодомору.

На плацу інституту курсанти ВІКНУ виклали запаленими лампадами хрест, який символізує нашу пам'ять про невинно померлих від голоду чоловіків, жінок, хлопчиків та дівчаток і навіть немовлят та стареньких.

Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Сергій Мотика наголосив на тому, що ми повинні не забувати про страшну трагедію яку пережив український народ у 30- х роках 20-го сторіччя. У минулому сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, наймасштабнішим був голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом.

- Запаливши свічку пам'яті давайте разом із усією Україною та людьми доброї волі хвилиною мовчання вшануємо ні в чому невинних жертв яких погубив голод, який не пережив мабуть, жоден народ в історії людства. У світовій історії не зафіксовано голоду, який був штучно створений, подібного до того, що випав тоді на долю України, - зазначив полковник Сергій Мотика.

Під час хвилини мовчання військовослужбовці, ставши на коліно, схилили голову перед пам’яттю невинно убієнних голодом - геноцидом.

А на передодні курсанти ВІКНУ поклали квіти до "Меморіалу жертв голодомору".

Фотографії