Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Команда ВІКНУ «AM&PM» долучилася до обговорення стратегічних тенденцій гібридної агресії РФ проти України

У Києві, в інформаційному агентстві Укрінформ відбулося засідання круглого столу на тему: «Останні тенденції гібридної агресії РФ проти України: вектори дезінформації на фоні воєнної загрози».

Разом із експертами зі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки і протидії в заході також взяла участь Марія Колодюк. Вона представляла команду курсантів Військового інституту Київського національного університету «AM&PM». Ця команда навчає військових бути медіаграмотними,  розпізнавати фейки,  поширювати тільки достовірну інформацію.

Загалом на заході розглянули поточні вектори інформаційних загроз для України, що мають на меті відволікти увагу спільноти від нарощування військової присутності РФ уздовж кордонів України, методи виявлення та спростування дезінформації для недопущення дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.

Зокрема, у режимі дискусії обговорили поточні пріоритетні вектори інформаційно-психологічного впливу РФ, основні маніпулятивні наративи, що мають на меті спровокувати панічні настрої або призвести до радикалізації суспільства у рамках масштабної гібридної спецоперації РФ проти України, ознаки дезінформації та методи для факт-чекінгу, а також реакцію України та міжнародного співтовариства на провокативні дії РФ біля кордонів України та країн Східної Європи.

Участь у круглому столі приймав головний редактор редакції «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки» Андрій Антоненко,  аналітик головної  редакції «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки»  Максим Майоров,  редактор проєкту «По той бік новин» Сергій Одаренко, голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан, керівник Центру оборонних реформ Олександр Данилюк, директор Інституту світової політики Євген Магда, керівник Центру протидії інформаційні агресії Олександр Курбан, оглядач головної редакції «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки» Марія Сагайдак, працівники видання Texty.org.ua Роман Кульчинськи та Анатолій Бондаренко, директор ГО «Детектор медіа» Галина Петренко, аналітик VoxCheck Мирослава Маркова,  голова правління ГО «Рада інформбезпеки та кіберзахисту»  Елліна Шнурко-Табакова, експерт з питань інформаційних воєн та конкурентної розвідки Дмитро Золотухін.

 

 

Фотографії